default-image

Ένταση στο Δ.Σ., εισέβαλαν οι 40 απολυμένοι της Ανακύκλωσης

Κρήτη
Ένταση στο Δ.Σ., εισέβαλαν οι 40 απολυμένοι της Ανακύκλωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θυελλώδης ήταν η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για το 2015. Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η συνεδρίαση, διεκόπη καθώς εισήλθαν στο χώρο της αίθουσας συνεδριάσεων οι σαράντα απολυμένοι του εργοστασίου της Ανακύκλωσης.

Οι εργαζόμενοι ισχυρίστηκαν μιλώντας προς τον κ. Καραντινό και τον κ. Ρασούλη ότι δεν τηρήθηκε η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για στήριξη των δικαιωμάτων τους, στη συνάντηση που είχε προηγηθεί με τον ιδιοκτήτη της Ανακύκλωσης με τη Δημοτική Αρχή.

Οι σαράντα εργαζόμενοι προκειμένου να υπερασπιστούν τη θέση τους λογομάχησαν με βαριές κουβέντες με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και αντιδήμαρχο Καθαριότητας, με αποτέλεσμα να διακοπεί για 20 λεπτά περίπου η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια, αφού πέρασαν τα είκοσι λεπτά και είχαν ηρεμήσει κάπως, η συνεδρίαση ξεκίνησε ξανά με τον κ. Λαμπρινό να ισχυρίζεται ότι η δημοτική Αρχή έκανε ότι μπορούσε ωστόσο ο εργοδότης φαίνεται να είναι κάθετος στις αποφάσεις τους.

Το λόγο πήρε ο κ. Κουράκης ο οποίος υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των απολυμένων της Ανακύκλωσης, κάνοντας αναφορές στη συλλογική σύμβαση εργασίας.

Λευτέρης Κουμαντάκης

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News