default-image

Γεροβασίλη: Αύξηση εσόδων η λύση στο Ασφαλιστικό

Ελλάδα
Γεροβασίλη: Αύξηση εσόδων η λύση στο Ασφαλιστικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η λύση στο ασφαλιστικό είναι η αύξηση των εσόδων και όχι η περικοπή των κύριων συντάξεων», τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε δήλωση που εξέδωσε σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα για το Ασφαλιστικό.

«Η κυβέρνηση, λοιπόν, εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις για αύξηση των πόρων στο σύστημα, αρνούμενη να προχωρήσει σε νέες μειώσεις, όπως ζητούν κόμματα που έχουν, ήδη, μειώσει κατά έντεκα φορές τις συντάξεις!» προσθέτει.

«Κάποιοι επέμεναν να υλοποιήσουμε την πρόταση των θεσμών, με την οποία ζητούσαν την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τη μείωση των κύριων συντάξεων και την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές» υπενθυμίζει η κ. Γεροβασίλη.

ΝΔ: Η κυβέρνηση λέει ψέματα για τις κόκκινες γραμμές στις συντάξεις

Επίθεση στην κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, την οποία κατηγόρησε ότι ψεύδεται σε ό,τι αφορά στις περικοπές συντάξεων, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με το tovima.gr.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σημειώνει ότι ήδη η κυβέρνηση ενέγραψε στον Προϋπολογισμό περικοπές συντάξεων 1,7 δισ. ευρώ και δεσμεύτηκε για περικοπές που συνολικά φτάνουν τα 3,2 δισ., ενώ αντί να δώσει τη 13η σύνταξη που υποσχόταν, προχώρησε σε 13 μειώσεις συντάξεων.

Υπενθυμίζει, επίσης, ότι η 13η σύνταξη και οι αυξήσεις μισθών και συντάξεων ήταν προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενώ μετεκλογικά, προσπαθούσε να πείσει ότι «δεν υπήρξαν και δε θα υπάρξουν περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις των ασφαλισμένων».

«Τώρα, τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όσο και ο αρμόδιος υπουργός δηλώνουν ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις, προαναγγέλλοντας μειώσεις στις επικουρικές. Κανένας πια δεν μπορεί να τους εμπιστεύεται» καταλήγει η σχετική ανακοίνωσή της ΝΔ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News