Ειδήσεις

Νέες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ το 2017

Θετικό στη διετή παράταση της πρώτης ερευνητικής περιόδου του συμβολαίου αναλογικού καταμερισμού της κοινοπραξίας ENI-Kogas ήταν σε συνεδρίασή του τη Δευτέρα το κυπριακό Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο ενέκρινε το αίτημα της ιταλοκορεατικής κοινοπραξίας για επέκταση της περιόδου ερευνών και η οποία λήγει τον Φεβρουάριο του 2016.

Το αίτημα, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, αφορά στα τεμάχια 2, 3 και 9. Με την ικανοποίηση του αιτήματος των δύο εταιρειών δίνεται χρόνος προκειμένου να γίνει επαναξιολόγηση του ενεργειακού δυναμικού, μετά τις εξελίξεις στην αιγυπτιακή ΑΟΖ με την ανακάλυψη του κοιτάσματος Zohr.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη, κλιμάκιο του υπουργείου μετέβη στο Μιλάνο, όπου έλαβε ενημέρωση για τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Τα πρώτα αποτελέσματα από την επαναξιολόγηση του γεωλογικού μοντέλου των τριών τεμαχίων αναμένονται εντός Ιανουαρίου. Την ίδια χρονική περίοδο αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το πότε θα πραγματοποιηθεί νέου τύπου γεώτρηση.

Με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα η γεώτρηση τοποθετείται στα μέσα του 2017.

Σχόλια