default-image

Συνελήφθησαν 9 άτομα για παράνομο τζόγο

Κρήτη
Συνελήφθησαν 9 άτομα για παράνομο τζόγο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εννέα άτομα συνελήφθησαν σε Ηράκλειο και Χανιά για διενέργεια και συμμετοχή τους σε παράνομα τυχερά παιχνίδια κατά τη διάρκεια ελέγχων των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε καταστήματα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 4.940 ευρώ και 1.098 προπληρωμένες κάρτες moneysafe.

Ειδικότερα, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, διενεργούν συστηματικούς ελέγχους σε καταστήματα και άλλους χώρους για την καταπολέμηση του παράνομου "τζόγου".

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων, συνελήφθησαν σε δύο περιπτώσεις, σε Χανιά και Ηράκλειο, εννέα ημεδαποί και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια, ενώ κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 4.940 ευρώ.

Στην πρώτη περίπτωση, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, το βράδυ στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων πραγματοποιήθηκε έλεγχος, σε κατάστημα "παροχής υπηρεσιών διαδικτύου", όπου διαπιστώθηκε να διενεργείται το παράνομο ηλεκτρονικό τυχερό παίγνιο με την ονομασία "φρουτάκια".

Συνελήφθησαν, συνολικά πέντε άτομα, η 55χρονη ημεδαπή υπεύθυνη του καταστήματος και τέσσερα  άτομα, ηλικίας από 35 έως και 57 ετών, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια, ενώ αναζητείται 50χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Κατασχέθηκαν συνολικά:

? το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ,

? 1.098 κάρτες «moneysafe» συνολικού χρηματικού ποσού 17.110 ευρώ,

? 10 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών,

? 10 οθόνες Η/Υ και

? 10 πληκτρολόγια Η/Υ.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα "Καφενείο" στο Ηράκλειο, όπου διαπιστώθηκε να διενεργείται το παράνομο τυχερό παίγνιο των πεσών (ζάρια).

Συνελήφθησαν, συνολικά πέντε άτομα, ο 40χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, ο οποίος είχε επιτρέψει σε τέσσερις ημεδαπούς πελάτες του καταστήματος, ηλικίας από 41 έως 63 ετών, να διενεργούν το παράνομο και τυχερό παίγνιο των πεσών (ζάρια), ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ηλικίας 28 ετών.

Κατασχέθηκαν συνολικά:

? το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων οκτακοσίων είκοσι (4.820) ευρώ και

? τρία (3) ζεύγη ζάρια.

Επιπλέον το εν λόγω κατάστημα στερείτο την απαιτούμενη από το νόμο άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος από την αρμόδια Αρχή.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News