Ειδήσεις

ΚΤΕΟ ως τις 31 Δεκεμβρίου, αλλιώς τσουχτερό πρόστιμο

Τελευταία ευκαιρία για τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. που μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να σπεύσουν στα κατά τόπους ΚΤΕΟ προκειμένου να περάσουν από τεχνικό έλεγχο τα οχήματά τους, ειδάλλως θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ.

Μάλιστα, εάν δε συμμορφωθούν με την παραπάνω ημερομηνία, ελλοχεύει η πιθανότητα, εκτός από το πρόστιμο των 150 ευρώ, αφενός να τους επιβληθούν προσαυξήσεις και αφετέρου ότι θα μπορεί η ληξιπρόθεσμη πλέον οφειλή να πυροδοτήσει κατασχέσεις ή και τυχόν απώλεια ρύθμισης σε ιδιοκτήτες Ι.Χ. που αγνοήσουν την προειδοποίηση.

Το πρόστιμο έρχεται μετά από την κοινή Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη.

Ποιοι θα πληρώσουν και ποιοι θα γλιτώσουν

Το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά την προθεσμία αυτή σε όσους εντοπίζονται μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων να μην έχουν περάσει από τον τεχνικό έλεγχο το όχημά τους για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.

Σύμφωνα με την απόφαση, το πρόστιμο δε θα επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των εγγεγραμμένων στην Ελλάδα οχημάτων για τα οποία έως και ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του ν. 4336/2015, δηλαδή έως και τη 14η Σεπτεμβρίου 2015, θα έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών από την καταληκτική ημερομηνία διενέργειας τεχνικού ελέγχου, εφόσον προσκομίσουν αυτά σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια περιοδικού ελέγχου μέχρι και τις 31.12.2015.

Ειδικότερα, η ΚΥΑ δίνει μια τελευταία ευκαιρία στους ιδιοκτήτες οχημάτων να γλιτώσουν το πρόστιμο, περιγράφει τη διαδικασία ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό των παραβατών και προαναγγέλλει τα πρώτα ηλεκτρονικά "ραβασάκια" το Φεβρουάριο, όταν και θα αναρτηθούν στην ενότητα «προσωποποιημένη πληροφόρηση» του Taxisnet και θα εισπραχθούν, εφόσον δεν πληρωθούν, με τις διαδικασίες του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Σχόλια