Ειδήσεις

Αλλού ο νεκρός, αλλού το μνήμα (video)

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε μια οικογένεια από το Ηράκλειο, ανήμερα των Χριστουγέννων. Πηγαίνοντας στο νέο κοιμητήριο να ανάψουν το καντήλι του πατέρα τους, οι δύο κόρες της οικογένειας διαπίστωσαν ότι είχε γίνει εκταφή του νεκρού και στο μνήμα είχε ταφεί μια άλλη γυναίκα.

Οι δύο γυναίκες υποστηρίζουν πως ουδέποτε ειδοποιήθηκαν από το Δήμο για την εκταφή του πατέρα τους, ωστόσο από την πλευρά του Δήμου έγινε σαφές ότι τηρήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Μετά το πέρας της τριετίας οι συγγενείς «όφειλαν να προγραμματίσουν ένα ραντεβού με τους υπαλλήλους του κοιμητηρίου» για να γίνει η εκταφή, «κάτι που δε συνέβη από την πλευρά της οικογένειας», την οποία μάλιστα προσπάθησαν να ειδοποιήσουν πολλές φορές.

«Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν έγιναν με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη του νεκρού», τονίζουν οι αρμόδιοι, καθώς όπως αναφέρουν έγινε η εκταφή ακολουθώντας όλο το τυπικό της διαδικασίας και τα οστά φυλάχθηκαν.

Η οικογένεια ωστόσο έχει άλλη γνώμη και το θέμα έχει φτάσει μέχρι το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει απόψε και μάλιστα έχει στην ατζέντα του το ζήτημα της επαναλειτουργίας του παλαιού κοιμητηρίου του Αγίου Κωνσταντίνου, επιτρέποντας ταφές σε οικογενειακούς τάφους.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια