Ειδήσεις

Τα Kaloudia.com κάνουν viral τα τοπικά προϊόντα

Μια αξιέπαινη πρόταση με πολλαπλά οφέλη τόσο για τον επισκέπτη της Κρήτης - αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας - όσο και για τον καταναλωτή και τον παραγωγό είναι αυτή της διαδικτυακής πύλης kaloudia.com, η οποία ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο Κρήτης και ειδικότερα από τους φοιτητές της Σχολής Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Η ομάδα των "Κaloudia.gr", που προέρχεται από τα Χανιά, δημιούργησε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με σκοπό να φέρει πιο κοντά παραγωγούς τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και καταναλωτές από όλη την Ελλάδα, με έναν απλό τρόπο. Ο χρήστης-επισκέπτης, άρα και πιθανός καταναλωτής, μπορεί να δει και να ανακαλύψει μέσα από την πλατφόρμα τι προϊόντα παράγονται και πωλούνται στην περιοχή στην οποία βρίσκεται, μέσω ενός ηλεκτρονικού χάρτη…

Τις λεπτομέρειες για το πώς γίνονται όλα τα παραπάνω εξηγούν τα ίδια τα μέλη της ομάδας, τα οποία έχουν αναρτήσει στο YouTube και σχετικό βίντεο.

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρουν σχετικά με την προσπάθειά τους και δείτε και το βιντεάκι τους:

«Είναι γνωστό ότι στη χώρα μας καταφθάνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο. Πολλοί από αυτούς θέλουν να ανακαλύψουν, να δοκιμάσουν και τελικά να αγοράσουν παραδοσιακά προϊόντα του χωριού, της πόλης ή του τόπου που επισκέπτονται, αλλά έρχονται αντιμέτωποι συνήθως με ερωτήματα όπως: "Τι παράγεται εδώ πέρα;", "Από πού μπορώ να αγοράσω αυτό το ωραίο τυρί που δοκίμασα εχθές στην ταβέρνα;" ή στην περίπτωσή σας "Ποιος έχει καλό και φθηνό μέλι;".

Όντας η ομάδα μας από έναν διάσημο τουριστικό προορισμό, τα Χανιά της Κρήτης, δεχτήκαμε στο παρελθόν αρκετές φορές τέτοιου είδους ερωτήσεις από τουρίστες που έρχονταν στην πόλη μας. Έτσι, μας ήρθε η έμπνευση να δημιουργήσουμε τα "Kaloudia", με σκοπό να απαντώνται εύκολα τέτοιου είδους ερωτήματα. Τα "Kaloudia" (www.kaloudia.com) είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία έχει ως σκοπό να φέρει "πιο κοντά" παραγωγούς τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και καταναλωτές από όλη την Ελλάδα.

Η πλατφόρμα που έχουμε αναπτύξει και εξελίσσουμε διαρκώς αποτελείται από μία "διαδικτυακή πύλη" για παραγωγούς παραδοσιακών προϊόντων (portal.kaloudia.com), μέσω της οποίας καταχωρίζονται οι ίδιοι, οι επιχειρήσεις τους και φυσικά τα προϊόντα τους και από μία εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (διαθέσιμη δωρεάν στο Android Store) την οποία κατεβάζει και χρησιμοποιεί στο κινητό του κάθε επισκέπτης-τουρίστας που έρχεται στη χώρα μας, και όχι μόνο. Συγκεκριμένα, μέσα από αυτήν την εφαρμογή μπορεί κάθε χρήστης-επισκέπτης, άρα και πιθανός καταναλωτής, να δει και να ανακαλύψει τι προϊόντα παράγονται και πωλούνται στην περιοχή στην οποία βρίσκεται. Αυτό συμβαίνει με τη βοήθεια ενός "ηλεκτρονικού χάρτη" πάνω στον οποίο τοποθετούνται με τη μορφή "εικονικής πινέζας" οι παραγωγοί με τα προϊόντα τους.

Για να εμφανιστεί ένας παραγωγός με τα προϊόντα του στο χάρτη αλλά και στην αναζήτηση της εφαρμογής, χρειάζεται αρχικά να δημιουργήσει έναν λογαριασμό μέσα από τη "διαδικτυακή μας πύλη" (portal.kaloudia.com) και στη συνέχεια, αφού η ομάδα μας επιβεβαιώσει το λογαριασμό του και την ορθότητα των στοιχείων του, μπορεί πλέον να εισάγει τα προϊόντα του. Μέσα από αυτόν το λογαριασμό μπορεί επιπλέον να διαχειρίζεται και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με αυτά (φωτογραφίες, περιγραφή, τιμή κ.λπ.) αλλά το κυριότερο την τοποθεσία διάθεσής τους (δηλαδή το κατάστημά του, τον πάγκο του ή το εργαστήριό του). Η μεγαλύτερη καινοτομία όμως βρίσκεται στο γεγονός ότι αν κάποιος χρήστης βρει και θέλει να αγοράσει κάποιο από τα προϊόντα, μπορεί απλά πατώντας το κουμπί της πλοήγησης, να πάρει αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα "βρεθεί" ακριβώς έξω από την πόρτα του μαγαζιού ή στο μέρος όπου αυτό πωλείται (δηλαδή έξω από το δικό σας μαγαζί ή το εργαστήριό σας).

Όλη αυτή η δουλειά ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο Κρήτης και συγκεκριμένα από φοιτητές της Σχολής Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και δουλεύουμε πάνω σε αυτό τον τελευταίο ένα χρόνο.

Η πρότασή μας έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για τον επισκέπτη-καταναλωτή όσο και για τον παραγωγό. Για τον επισκέπτη-καταναλωτή παρέχει έναν πιο εύκολο, γρήγορο και κυρίως διαδραστικό τρόπο, για να εξερευνήσει τοπικά παραδοσιακά αγαθά του τόπου που επισκέπτεται σε πραγματικό χρόνο και για τους παραγωγούς και τις ντόπιες επιχειρήσεις παραδοσιακών προϊόντων φέρνουμε περισσότερα έσοδα με μηδενικό πρακτικά κόστος καθώς προσφέρουμε δωρεάν διαφήμιση των προϊόντων τους. Επίσης, διευκολύνουμε την ανακάλυψη και των λιγότερο γνωστών καταστημάτων-σημείων πώλησης που διαθέτουν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και τα οποία είναι συνήθως γνωστά μόνο στους ντόπιους κατοίκους και με τιμές χαμηλότερες από τον μέσο όρο της τουριστικής αγοράς.

Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η βασική λειτουργικότητα των "Kaloudia" είναι και θα παραμείνει δωρεάν για πάντα, στους παραγωγούς όλης της Ελλάδας.

Αν είστε παραγωγοί ή καταστηματάρχες, καταχωριστείτε τώρα στα "Kaloudia" μέσα από τη διεύθυνση http://portal.kaloudia.com/ ή αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς λειτουργούν όλα αυτά, δείτε το παρακάτω video:

Τέλος μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την ομάδα μας για περισσότερες πληροφορίες στο info@kaloudia.com ή στο 6988921702».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια