default-image

Σ. Ρομπόλης : Αποθεματικό 6 μηνών για Συντάξεις

Κρήτη
Σ. Ρομπόλης : Αποθεματικό 6 μηνών για Συντάξεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προτάσεις των δανειστών αλλά και οι συζητήσεις γύρω από το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, κινούνται στη λογική των περικοπών, με στόχο την βιωσιμότητα και την εισπραξιμότητα για το 2016 -2017 , αφού τα αποθεματικά των Ταμείων έχουν περιθώριο πλέον μόνο για ένα εξάμηνο να πληρώνουν συντάξεις.

Αυτό δηλώνει στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη, ο πανεπιστημιακός  και αναλυτής του ασφαλιστικού συστήματος Σάββας Ρομπόλης.    

Το πρόβλημα όμως έτσι δεν λύνεται, απλά μετατίθεται για μία διετία.

Χωρίς οδικό χάρτη με μελέτες βιωσιμότητας τουλάχιστον 30 χρόνων , σύντομα θα φτάσουμε σε γενιές νεόπτωχων συνταξιούχων και κάτω από τα 250 ευρώ, όπου σε συνδυασμό με το δημογραφικό, την αύξηση συνταξιούχων σε σχέση με τους οικονομικά ενεργούς και την εισφοροδιαφυγή, θα δώσουν χαριστική βολή στη κοινωνική ασφάλιση.

Ο Σάββας Ρομπόλης  παράθεσε επίσης τον οδικό χάρτη 30ετίας που θα μπορούσε να καταστήσει βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα χωρίς περικοπές συντάξεων, όπως είπε όμως το ζήτημα είναι εξόχως πολιτικό και πως θα απαντήσεις ως κυβέρνηση σε ενδεχόμενη επιμονή των Δανειστών για νέες περικοπές .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News