Ειδήσεις

Χανιά: Χιλιάδες Άγιοι Βασίληδες για καλό σκοπό στους δρόμους

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο 5ο Santa Run στα Χανιά, που οργανώθηκε και φέτος με στόχο την ενίσχυση ιδρυμάτων που φροντίζουν παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας. Χιλιάδες Άγιοι Βασίληδες πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους και το λιμάνι των Χανίων.

Πολίτες κάθε φύλου και ηλικίας από την Κρήτη και άλλες περιοχές της χώρας έδωσαν βροντερό "παρών" σε έναν θεσμό ανθρωπιάς, που έχει λάβει, πλέον, πολύ μεγάλες διαστάσεις. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην αυλή του 1ου Γυμνασίου της πόλης και από εκεί διέσχισαν κεντρικούς δρόμους.

Κατευθύνθηκαν στο παλιό λιμάνι για να επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης για το μεγάλο πάρτι της γιορτής. Σε όλα τα σημεία της διαδρομής υπήρχαν μουσικές από μουσικούς παραγωγούς της πόλης, κεράσματα, καραμελοπόλεμος ενώ για τους ενήλικες οι καταστηματάρχες σέρβιραν τσικουδιά.

Πολύχρωμα μπαλόνια, σφυρίχτρες, τύμπανα συνέθεταν το σκηνικό της μεγάλης γιορτής που πλέον έχει καθιερωθεί ως θεσμός. «Και φέτος η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Το santa run καθιερώνεται πλέον ως μια ξεχωριστή γιορτή», δήλωσε στο ΑΜΠΕ το μέλος της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης Παναγιώτης Ορφανίδης.

Από τις τέσσερις προηγούμενες διοργανώσεις έχουν δοθεί σε ιδρύματα για παιδιά 151.304 ευρώ από το σωματείο του Santa Run. Φέτος σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς συγκεντρώθηκαν 90.000 ευρώ.

Σχόλια