Ειδήσεις

Πλημμύρισαν από κόσμο οι εμπορικοί δρόμοι της Κρήτης

Τελευταία Κυριακή του χρόνου, με αρκετούς καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους, με τις εικόνες να είναι χαρακτηριστικές στην καρδιά του Ηρακλείου.

Τα ταμεία του εμπορικού κόσμου αναθερμάνθηκαν, με τον κλάδο να εκφράζει την ικανοποίησή του, επισημαίνοντας ωστόσο ότι κάθε πέρυσι και καλύτερα, με αφορμή τους μειωμένους τζίρους τους.

Και στα κρεοπωλεία υπάρχει σχετική ικανοποίηση για την κίνηση των προηγούμενων ημερών και με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στις αγορές για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. 

Σε σχέση με πέρυσι, οι τιμές κινούνται στα ίδια περυσινά επίπεδα, ενώ ελαφρά μείωση καταγράφεται στο αρνάκι και στο γουρουνόπουλο.

Παρά την οικονομική δυσπραγία, αρκετοί πολίτες προχωρούν σε αγορές, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών καλύπτει και φέτος τις βασικές ανάγκες του για το εορταστικό τραπέζι.

Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, ο τζίρος του Δεκεμβρίου 2015 εκτιμάται στα 3,22 δισ. ευρώ, έναντι των 3,55 δισ. ευρώ το 2014 (μείωση 8,3%) και τα 5,55 δισ. ευρώ τζίρου το 2009 (μείωση 42%).

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια