Ειδήσεις

Μητσοτάκης: "Τελευταίο κεφάλαιο λαϊκισμού ο Τσίπρας"

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε σήμερα, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό "ΣΚΑΪ" και στην εκπομπή "Καλημέρα" του δημοσιογράφου, Γιώργου Αυτιά.

Ο κ. Μητσοτάκης μέσα από τη συνέντευξη εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την απώλεια της αγαπημένης του αδελφής, αναφέροντας ότι για εκείνον είναι μια πολύ δύσκολη προσωπική στιγμή.

Εκτίμησε ότι μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα, διότι όπως χαρακτηριστικά είπε είναι ο πιο κατάλληλος να διευρύνει τη Νέα Δημοκρατίας τονίζοντας πως τη Νέα Δημοκρατία, μπορεί να την κάνει «μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη» και να προτάξει ένα προφίλ ηγεσίας πολύ διαφορετικό από αυτό που πρεσβεύει ο Αλέξης Τσίπρας, «δίνοντας έμφαση στην αλήθεια και σε λύσεις για την πραγματική οικονομία που θα φέρουν ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας». 

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποστηρίξει τη μεσαία τάξη που αποτελεί ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Η κεντροδεξιά παράταξη μπορεί να προτάξει ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο για τη διακυβέρνηση της χώρας» και τόνισε πως αν εκλεγεί πρόεδρος «η Νέα Δημοκρατία πολύ σύντομα θα αναδιοργανωθεί οργανωτικά και είμαι βέβαιος ότι εντός δύο μηνών θα προηγείται σημαντικά δημοσκοπικά του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες αναζητούν μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης». 

Κατηγορηματικός ήταν σε περίπτωση στήριξης της κυβέρνησης τονίζοντας χαρακτηριστικά «στήριξη αλά καρτ στην κυβέρνηση δε θα προσφέρουμε. Δεν πρόκειται να συναινέσω με τον κ. Τσίπρα όσο κατεδαφίζει τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία. Δε θα είμαστε το βολικό δεκανίκι της κυβέρνησης», είπε, εκτιμώντας πως «το βιβλίο του λαϊκισμού στη χώρα μας κλείνει και το τελευταίο κεφάλαιό του είναι ο κ. Τσίπρας». 

Ο κ. Μητσοτάκης ζητά από τους πολίτες να τον ψηφίσουν για να αλλάξει και να διευρύνει τη Νέα Δημοκρατία όπως είπε για να μπορέσει εντός τριών μηνών να την έχει έτοιμη, «σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές, να κερδίσουμε τον Αλέξη Τσίπρα», ωστόσο επισήμανε ότι έχει δεσμευτεί να μη μιλήσει για συνυποψήφιούς του: «Καμία προσωπική αντιπαράθεση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη όχι μόνο λόγω της δύσκολης προσωπικής στιγμής του συνυποψηφίου μου αλλά και για να διασφαλίσουμε την ενότητα. Ο εχθρός μας είναι απέναντι. 

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. κατέληξε τονίζοντας πως «ο διαχωρισμός Καραμανλικών-Μητσοτακικών ανήκει στον 20ό αιώνα. Οι πολίτες δεν ασχολούνται με αυτά, περιμένουν από εμάς ενότητα και ρεαλιστικές λύσεις. Οι αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την ανάγκη της αλήθειας είναι αρχές που πιστεύω ότι χαρακτηρίζουν και το δικό μου πολιτικό λόγο». . 

Σχόλια