default-image

Εκπνέουν οι προθεσμίες με αυξημένες υποχρεώσεις στην εφορία

Οικονομία
Εκπνέουν οι προθεσμίες με αυξημένες υποχρεώσεις στην εφορία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με το άγχος της εφορίας, η οποία έχει… "δώρα" για όλους τους φορολογούμενους, κάνουν μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες που μέχρι τις 31 του μήνα θα πρέπει να πληρώσουν, και μάλιστα αδρά, για επτά στο σύνολο φορολογικές υποχρεώσεις που λήγουν με την εκπνοή του 2015.

Από τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι τον ΕΝΦΙΑ και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι φορολογούμενοι εξηγούν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν, την ώρα πάντως που οι φοροτεχνικοί σημειώνουν ότι υποχρεώσεις όπως η καταβολή δόσεων όσων έχουν ενταχθεί στις 100 δόσεις κινδυνεύουν με απώλεια της ρύθμισης που έχουν κάνει.

Η εφορία και φέτος έχει "ραβασάκια" για όλους, για τα οποία, αν δεν υπάρξει μέριμνα και οι φορολογούμενοι δεν τα καλύψουν, η καινούργια χρονιά θα τους βρει διπλά χρεωμένους.

Οι υποχρεώσεις στις οποίες μέχρι την τελευταία μέρα του 2015 πρέπει να καλυφθούν είναι:

1) Ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. του 2015 που απευθύνεται σε περίπου 5,9 εκατομμύρια φορολογούμενους

2) Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016 για 4,2 εκατομμύρια κάτοχους οχημάτων.

3) Οι ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών για 885.000 φορολογούμενους που έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις.

5) Η πληρωμή της 12μηνης ρύθμισης για τα εισοδήματα του 2015.

6) Η επιπλέον προκαταβολή φόρου εισοδήματος για τους αγρότες.

6) Ο φόρος εισοδήματος των νομικών προσώπων.

7) Η επιπλέον προκαταβολή φόρου εισοδήματος για ορισμένες εταιρείες.

Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξηγούν ότι η αδυναμία τους να πληρώσουν γνωρίζουν ήδη ότι θα τους βάλει σε περαιτέρω μπελάδες, δίχως όμως να έχουν άλλη επιλογή. Όπως ο 38χρονος Δημήτρης από το Ηράκλειο, με δύο παιδιά, που αναγκάστηκε να φύγει στη Ρόδο και την Αγγλία για να εργαστεί και, γυρίζοντας μετά από περιπέτεια μηνών, λέει ότι δε θα καταφέρει να πληρώσει οποιαδήποτε από τις υποχρεώσεις στην εφορία.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_xa9ktelg/

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News