Ειδήσεις

Προβληματισμός από την αθρόα εγκατάλειψη σκυλιών

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στην περιοχή των Αρχανών η μαζική σχεδόν εγκατάλειψη σκυλιών από τους ιδιοκτήτες τους.

Όπως και σε άλλες περιοχές του Ηρακλείου, έτσι και στις Αρχάνες, σε σημεία κυρίως ερημικά, όσοι από τους κατά άλλα φιλόζωους δεν επιθυμούν πλέον τα κατοικίδιά τους βρίσκουν τρόπο και χώρο για να τα εγκαταλείψουν. Το θέμα το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργήσει αναστάτωση, καθώς σε λιγότερο από 1,5 μήνα οι περιπτώσεις κατοικίδιων που εγκαταλείφθηκαν ξεπερνούν τις 25.

Μικρά κουταβάκια κατά δεκάδες εντοπίζονται από τα μέλη της φιλοζωικής ομάδας "Σείριος". Μικρά σκυλιά που αφέθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους όταν έπαψαν πλέον να τα επιθυμούν και κατέληξαν στους δρόμους… Εν δυνάμει θύματα μιας σειράς από φόλες που τοποθετούνται από ασυνείδητους προκειμένου τα αδέσποτα πλέον σκυλιά να πάψουν να ενοχλούν με την παρουσία τους και μόνο. Όπως έγινε πριν από κάποιο διάστημα, επίσης στις Αρχάνες.

Η κ. Αγγέλα μάζεψε κάποια από τα σκυλάκια που έμειναν στο δρόμο και τα φροντίζει μέσα σε χώρο όπου στεγάζονται παλιές αποθήκες που της παραχώρησε ο Δήμος. Δεν είναι αρκετό όμως, όπως εξηγεί, καθώς για την αντιμετώπιση του προβλήματος χρειάζεται συγκεκριμένη μέριμνα που μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί.

Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια