Ειδήσεις

Χανιά: Κόντρα Συλλόγου-εμπόρων για την τελευταία Κυριακή

Ανοικτά θα είναι αύριο Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την Κρήτη με μόνη εξαίρεση τα Χανιά, όπου η πλειοψηφία της διοίκησης του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου προτείνει στους εμπόρους να τα έχουν κλειστά έχοντας μάλιστα ανακοινώσει και επίσημα την πρότασή της.

Ωστόσο η πρόταση αυτή έχει ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις και εκατοντάδες έμποροι ανακοίνωσαν ότι θα είναι ανοικτά.

Έτσι, την ώρα που όλα τα καταστήματα στην Κρήτη θα λειτουργήσουν αύριο, σύμφωνα και με τις προτάσεις των αντίστοιχων τοπικών συλλόγων σε Ηράκλειο, Λασίθι και Ρέθυμνο, στα Χανιά έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

11 π.μ.

8 μ.μ.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

10 π.μ.

7 μ.μ.

ΡΕΘΥΜΝΟ

11 π.μ.

6 μ.μ.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Στην επίσημη ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων σχετικά με το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων αναφέρεται ότι στις 27 Δεκεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα στα Χανιά θα είναι κλειστά.

Στην πρόταση αυτή αντέδρασε έντονα τόσο η μειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου όσο και καταστηματάρχες, κυρίως του ιστορικού κέντρου, που συγκέντρωσαν υπογραφές κάνοντας σαφές ότι θα ανοίξουν τα καταστήματά τους, καλώντας παράλληλα τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους.

Θέλοντας μάλιστα να ενισχύσουν αυτή τους την απόφαση, καταστηματάρχες στην περιοχή του "Κάτωλα", με δικά τους έξοδα, κάλεσαν μουσικούς παραγωγούς που θα κρατήσουν συντροφιά στους καταναλωτές, ενώ οι καταστηματάρχες της οδού Μουσούρων θα μοιράσουν αριθμημένα κόκκινα μπαλόνια και στις 15:30-16:00 της ίδιας μέρας θα γίνει κλήρωση στο χώρο που θα βρίσκεται μουσικός παραγωγός με δώρα από τα καταστήματα της γειτονιάς.

Ανοικτά θα είναι και τα καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς της πόλης, ενώ στο κέντρο θα πραγματοποιηθεί και η μεγάλη εκδήλωση του Santa Run, με τους διοργανωτές να έχουν ως στόχο η πόλη να "πλημμυρίσει" με 7.000 Άγιους Βασίληδες.

Υπενθυμίζεται ότι τα έσοδα της εκδήλωσης θα πάνε σε ιδρύματα που φροντίζουν παιδιά με προβλήματα υγείας.

Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια