default-image

Τέλος στην ταλαιπωρία: Ολοκληρώνεται η ανάπλαση στην Ανάληψη

Κρήτη
Τέλος στην ταλαιπωρία: Ολοκληρώνεται η ανάπλαση στην Ανάληψη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Φλεβάρη, όπως εκτιμάται, τελειώνει η ταλαιπωρία και το… μαρτύριο που βιώνουν εδώ και αρκετούς μήνες δημότες στην ευρύτερη περιοχή της Ανάληψης Ηρακλείου, όπου οι εργασίες ανάπλασης βρίσκονται στην τελική τους ευθεία.

Ήδη, έπεσαν τα μπετά πέριξ της πλατείας, ενώ στο μεγαλύτερό του βαθμό το δίκτυο πεζοδρόμων ολοκληρώθηκε, καθώς απομένει ένα μικρό τμήμα, όπως δήλωσε στο neakriti.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την ερχόμενη Δευτέρα θα πέσουν και τα ασφαλτικά από το Καπετανάκειο μέχρι και την εκκλησία.

Ήδη, έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο φωτιστικών, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει η τελική επίστρωση με κυβόλιθο.

Πρόκειται για ένα έργο που έχει περάσει από σαράντα κύματα, ενώ το χρονοδιάγραμμά του κινδύνευε να τιναχθεί στον αέρα, καθώς είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, αλλά ήταν ένα από τέσσερα σημαντικά έργα στο Δήμο που είχαν σταματήσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Ακολούθησε η πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς και έτσι ξεκίνησε και πάλι το έργο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από δημότες λόγω των ημιτελών εργασιών που ελλόχευαν κινδύνους ατυχήματος από διερχόμενους πολίτες.

Τα έργα στην Ανάληψη

Σύμφωνα με την περιγραφή του έργου, οι εργασίες στη συνοικία της Ανάληψης περιλαμβάνουν:

- Διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας.

- Δημιουργία ενός δικτύου πεζοδρόμων γύρω από την πλατεία με στόχο τη συνολική αναβάθμιση όλης της γειτονιάς με παράλληλη ανάδειξη των ιστορικών μνημείων.

- Ο ναός της Ανάληψης του Κυρίου στο κέντρο της πλατείας ως σημείο αναφοράς, με τις πλάγιες εισόδους του να έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτή, ενώ η κύρια δυτική είσοδος παραμένει σε επαφή με πεζόδρομο ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων για την εξυπηρέτηση των κυκλοφοριακών αναγκών του ναού.

- Κατασκευή πεζοδρομίων και δικτύου όμβριων υδάτων, αύξηση του πρασίνου με φυτεύσεις δέντρων, νέα φωτιστικά, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων κ.ά.).

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News