Ειδήσεις

Στο Κάιρο ο Θεόδωρος Β' για τη γιορτή των Χριστουγέννων

Στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα βρίσκεται η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β', για τις εορταστικές εκδηλώσεις επ' ευκαιρία της μεγάλης εορτής της του Χριστού Γεννήσεως, σύμφωνα με το πατριαρχικό τυπικό.

Χθες, παραμονή των Χριστουγέννων, ο Μακαριότατος χοροστάτησε, κατά τις Βασιλικές Ώρες και τη Θεία Λειτουργία του Μεγ. Βασιλείου, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Επιτροπεία Κα?ρου και εν συνεχεία δέχθηκε τον όμιλο των Ελλήνων Προσκόπων, οι οποίοι έψαλαν τα πατροπαράδοτα κάλαντα και ευχήθηκαν στον προκαθήμενο του πατριαρχικού θρόνου της Αλεξάνδρειας.

Κατόπιν, ο Μακαριότατος, συνοδευόμενος από το Σεβ. Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, Πατριαρχικό Επίτροπου Καΐρου, επισκέφτηκε το ελληνικό Γηροκομείο της ελληνικής παροικίας, όπου, παρουσία των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής, ευλόγησε και ευχήθηκε στους γέροντες του ιδρύματος, στους οποίους δώρισε γλυκά. Ακολούθησε η επίσκεψη και η ανταλλαγή ευχών με τους ασθενείς του παρακειμένου ελληνικού νοσοκομείου, αλλά και με τους τροφίμους του αραβόφωνου ορθοδόξου Γηροκομείου του Αγίου Νικολάου Ηλιουπόλεως.

Μάλιστα, κατά τις ως άνω επισκέψεις, το Μακαριότατο υποδέχτηκαν πολύ θερμά όχι μόνον οι ορθόδοξοι Έλληνες και αραβόφωνοι πρόσκοποι, αλλά και αντιπροσωπεία Κοπτών χριστιανών νέων, οι οποίοι έψαλαν στα Κοπτικά αλλά και στα Ελληνικά εόρτιους χριστουγεννιάτικους ύμνους και τροπάρια.

Σχόλια