Ειδήσεις

Έπαιζαν "φρουτάκια" και βρέθηκαν με χειροπέδες

Δύο άτομα, ηλικίας 50 και 58 ετών, συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα στο Ρέθυμνο για παράνομο τζόγο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρεθύμνου πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο), ιδιοκτησίας ενός 47χρονου, ο οποίος απουσίαζε και αναζητείται.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος ως υπεύθυνος του καταστήματος είχε επιτρέψει την εγκατάσταση και λειτουργία εννέα ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του καταστήματος, οι οποίοι ήταν πρόσφοροι προς χρήση από πελάτες και θαμώνες για τη διενέργεια του τυχερού και απαγορευμένου παιγνίου "Φρουτάκια". Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 58χρονος έπαιζε το απαγορευμένο και τυχερό παίγνιο σε έναν από τους υπολογιστές.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες βρέθηκε και κατασχέθηκε μικρό χρηματικό ποσό, ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, το εν λόγω κατάστημα στερείται την απαιτούμενη άδεια πιστοποίησης παιγνιομηχανημάτων και ο 50χρονος στερείτο πιστοποιητικού υγείας.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές κατασχέθηκαν, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια