Ειδήσεις

Σήμα κινδύνου από τα έργα στο δρόμο Γούρνες-Χερσόνησος

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται για όσους οδηγούς κινούνται από τη νέα εθνική Χερσονήσου προς Ηράκλειο, στο ύψος της γέφυρας Αποσελέμη, όπου εκτελούνται αυτό το χρονικό διάστημα εργασίες στο πλαίσιο του μεγάλου αναπτυξιακού έργου "Γούρνες-Χερσόνησος", του οποίου το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι 2,5 χρόνια από σήμερα!

Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες εγκυμονεί ο… κίνδυνος στο οδόστρωμα λόγω των εργασιών που εκτελούνται πάνω από την εθνική οδό, ενώ στο σημείο υπάρχει σχετική σήμανση καθώς και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως δήλωσε στο neakriti.gr ο διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Γιώργος Αγαπάκης, η νέα εθνική οδός και στα επικίνδυνα σημεία του εκτελούμενου έργου αναμένεται να κλείσει το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2016, ώστε να γίνεται η εκτροπή της κυκλοφορίας στην παλιά εθνική οδό και με τη προϋπόθεση ότι από τον Ιανουάριο θα ξεκινήσουν έργα βελτίωσης του οδοστρώματος της παλιάς εθνικής από Γούρνες μέχρι Χερσόνησο, όπως ασφαλτικά, αποκατάσταση στηθαίων, διαγραμμίσεις, σήματα κυκλοφορίας κ.ά.

Για τις εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος της παλιάς εθνικής οδού θα διατεθεί κονδύλι συνολικού ύψους 400.000 ευρώ, τόσο από την Περιφέρεια Κρήτης όσο και από τον ΟΑΚ.

Σε ό,τι αφορά στα πιο επικίνδυνα σημεία του έργου, που όπως κρίνει η αρμόδια υπηρεσία πρέπει να κλείσουν με στόχο την ασφάλεια των οδηγών, είναι στην περιοχή των Αγριανών και της γέφυρας Αποσελέμη.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια