Ειδήσεις

Χανιά: Στη φάκα 24 άτομα για παράνομο στοιχηματισμό

Μπορεί η κρίση να έχει βάλει φρένο στον τζόγο ακόμη και αυτές τις ημέρες, ωστόσο 24 άτομα από τα Χανιά, από 39μέχρι 73 ετών, αψηφώντας την οικονομική λιτότητα, πιάστηκαν πάνω στο παιχνίδι μέσα σε διαμέρισμα, το οποίο μάλιστα είχε στηθεί αριστοτεχνικά, έχοντας για προκάλυμμα γειτονικό καφενείο της πόλης.

Οι υποψήφιοι τζογαδόροι από το καφενείο σε ομάδες των τριών ατόμων επισκέπτονταν το συγκεκριμένο διαμέρισμα, στο οποίο, εκτός από τσιλιαδόρο, υπήρχε και καταγραφικό μηχάνημα για να είναι δύσκολος ο αστυνομικός έλεγχος. Στο τραπέζι που έπαιζαν οι συλληφθέντες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 10 χιλιάδες ευρώ.

Το καφενείο λειτουργούσε ως προκάλυμμα για τους υποψήφιους τζογαδόρους, αφού τέσσερις εκ των συλληφθέντων το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο και, ούτε λίγο ούτε πολύ, έστηναν το παράνομο παιχνίδι σε γειτονικό διαμέρισμα πολυκατοικίας μεταφέροντας εκεί όσους πίστευαν στη θεά τύχη και πόνταραν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στα ζάρια.

Άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων σε επιχείρηση που στήθηκε έπιασαν στα πράσα τον 53χρονο ιδιοκτήτη του καφενείου, έναν 73χρονο που συνόδευε τους τζογαδόρους από το καφενείο στο διαμέρισμα, τον 39χρονο τσιλιαδόρο που επόπτευε την περιοχή, μία 31χρονη Αλβανίδα που σύμφωνα με πληροφορίες σέρβιρε μέσα στο διαμέρισμα τα ποτά, αλλά και 20 στο σύνολο Χανιώτες, που από το καφενείο είχαν βρεθεί πάνω στο τραπέζι του τζόγου μέσα στο διαμέρισμα.

Οι αστυνομικοί μετά από συντονισμένη επιχείρηση κατάφεραν να μπουν μέσα στο διαμέρισμα, στο οποίο υπήρχε στημένο και καταγραφικό σύστημα για να δυσκολεύεται ο αστυνομικός έλεγχος, εντοπίζοντας τους συλληφθέντες επί το έργον πάνω σε ένα τραπέζι με ζάρια, από το οποίο κατασχέθηκαν 10.135 ευρώ που είχαν πονταριστεί μέχρι εκείνη την ώρα από τους συλληφθέντες.

Το υπολανθάνον πάντως έθιμο του τζόγου, που τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς άλλες χρονιές ευδοκιμούσε, φέτος λόγω κρίσης φαίνεται ότι βρίσκεται σε κάμψη. Η έλλειψη χρημάτων, όπως δηλώνουν οι περισσότεροι, έχει φρενάρει και τη διάθεση για τζόγο που έχουν κάποιοι, δίχως πάντως να λείπουν και εκείνοι που κόντρα στη λιτότητα εξακολουθούν να ποντάρουν, και μάλιστα αρκετά μεγάλα ποσά.

Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια