Ειδήσεις

Εξηγήσεις για τη μετάθεση Ροκαδάκη ζήτησε το ΕΚΗ

Εν αναμονή της απάντησης από το αρμόδιο υπουργείο για τους λόγους απόφασης της δυσμενούς μετάθεσης του διοικητή του ΙΚΑ Εσταυρωμένου Νίκου Ροκαδάκη στον Άγιο Νικόλαο βρίσκεται το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, στην οποία μεταξύ άλλων υπογραμμίζει πως είναι αδιανόητο ένας άνθρωπος ο οποίος βραβεύτηκε πριν μερικούς μήνες για την προσφορά του στο Ίδρυμα να χαίρει τέτοιας αντιμετώπισης.

Σημειώνοντας πως το συγκεκριμένο γεγονός επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία του Ιδρύματος, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου αναφέρει τα εξής:

«Σε μια περίοδο που το ΙΚΑ μετά βίας λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού με τεράστια χρονοκαθυστέρηση στις υποχρεώσεις του απέναντι στους ασφαλισμένους, που ακόμα και οι συντάξεις καθυστερούν έως και 3 έτη για να καταβληθούν στους δικαιούχους, η Κεντρική Διοίκηση του ΙΚΑ αποφάσισε τη δυσμενή μετάθεση του διοικητή του ΙΚΑ Εσταυρωμένου.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ροκαδάκης, που έχει "κατασκηνώσει" στο Ίδρυμα τα τελευταία χρόνια, έχει εξοικονομήσει για το ελληνικό Δημόσιο πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ, ξεσκεπάζοντας μεγάλα και μικρά σκάνδαλα στο Υποκατάστημα της περιοχής ευθύνης του. Για το λόγο αυτό, μάλιστα, έχει γίνει στόχος, έχει δεχτεί απειλές, έχει θυσιάσει την ομαλή καθημερινότητα του ίδιου και της οικογένειάς του, ενώ καθημερινά παλεύει για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που έχουν προκύψει από την έλλειψη προσωπικού τα τελευταία χρόνια.

Είναι αδιανόητο ένας άνθρωπος ο οποίος βραβεύτηκε πριν μερικούς μήνες για την προσφορά του στο Ίδρυμα, να χαίρει τέτοιας αντιμετώπισης.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά διαπιστώνεται ότι το κράτος δε λειτουργεί με αξιοκρατικά κριτήρια.

Επειδή το συγκεκριμένο γεγονός επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία του Ιδρύματος, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, σε επικοινωνία που είχε με το υπουργείο, έχει ζητήσει εξηγήσεις για τη συγκεκριμένη μετάθεση.

Το ΕΚΗ θα επιμείνει έτσι ώστε να δοθεί απάντηση από το ίδιο το υπουργείο, από το οποίο ενώ έχουμε επανειλημμένα ζητήσει την ενίσχυση του ΙΚΑ και την επανασύσταση του ελεγκτικού μηχανισμού (ΕΥΠΕΑ), όχι μόνο δεν έχουν γίνει, αλλά βλέπουμε και κινήσεις που υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο το Ίδρυμα».

Σχόλια