default-image

"Κυβερνοπόλεμος" στην Τουρκία από τους Anonymous

Κόσμος
"Κυβερνοπόλεμος" στην Τουρκία από τους Anonymous

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γνωστή συμμαχία/συλλογικότητα χάκερ Anonymous ανέλαβε την ευθύνη για πρόσφατη κυβερνοεπίθεση μεγάλης κλίμακας εναντίον της Τουρκίας, ισχυριζόμενη ότι θα συνεχίσει τον «κυβερνοπόλεμο» εναντίον των υπηρεσιών Διαδικτύου της χώρας, καθώς πιστεύεται ότι η τουρκική κυβέρνηση βοηθά το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Independent, μία επίθεση DDoS (Distributed Denial of Service) στο τουρκικό Ίντερνετ μεταξύ της 14ης και της 21ης Δεκεμβρίου είχε ως αποτέλεσμα να «πέσουν» 400.000 ιστοσελίδες, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, καθώς «υπερφορτώθηκαν» με τεράστιους όγκους traffic.

Η επίθεση εκτιμάται πως ήταν η μεγαλύτερη στην τουρκική ιστορία και έπαυσε μόνο όταν η αρμόδια υπηρεσία «έκοψε» όλο το ξένο traffic προς τις τουρκικές ιστοσελίδες, «κλείνοντας τα ψηφιακά σύνορα».

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Ίντερνετ αναφέρεται πως «η Τουρκία υποστηρίζει το Daesh (Ισλαμικό Κράτος) αγοράζοντας πετρέλαιο και παρέχοντας ιατρική περίθαλψη στους μαχητές του. Δεν θα αποδεχτούμε το ότι Ερντογάν, ηγέτης της Τουρκίας, βοηθά το ISIS».

Παράλληλα, απευθύνεται προειδοποίηση προς την τουρκική κυβέρνηση πως αν δεν σταματήσει να στηρίζει το Ισλαμικό Κράτος, οι επιθέσεις θα συνεχιστούν και εκτοξεύονται απειλές εναντίον αεροδρομίων, στρατιωτικών εγκαταστάσεων κ.α. «Θα καταστρέψουμε την κρίσιμη τραπεζική υποδομή σας. Σταματήστε αυτή την παράνοια. Η μοίρα σας είναι στα χέρια σας».

Σημειώνεται πως όταν είχαν πρωτοαναφερθεί οι κυβερνοεπιθέσεις είχαν κυκλοφορήσει φήμες πως οι χάκερ που ήταν υπεύθυνοι δρούσαν για λογαριασμό της ρωσικής κυβέρνησης. Ωστόσο, το εν λόγω περιστατικό φέρεται να εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της #OpIsis, των Anonymous κατά του Ισλαμικού Κράτους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News