Ειδήσεις

Συγκινητική δωρεά για τα παιδιά της "Ηλιαχτίδας"

Σειρά αυτή τη φορά για το Γυμνάσιο Γαζίου είχε η "Ηλιαχτίδα". Οι μαθητές του Γυμνασίου, μετά από οργάνωση και υλοποίηση χριστουγεννιάτικου παζαριού, συγκέντρωσαν το ποσό των 290 ευρώ, το οποίο παραδόθηκε στον ξενώνα της "Ηλιαχτίδας".

Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία ανήκει αποκλειστικά στους μαθητές, οι οποίοι με γλυκά που παρασκεύασαν (στις περισσότερες περιπτώσεις μόνοι τους) από το σπίτι, παιχνίδια, βιβλία, οργάνωσαν το παζάρι, συγκέντρωσαν τα χρήματα και παρέδωσαν στον ξενώνα.

Από την άλλη πλευρά του Συλλόγου Γονέων, ο πρόεδρος Δημοσθένης Μαράκης, ο οποίος συνόδεψε τους μαθητές στον ξενώνα, συνεχάρη τα παιδιά για την αξιέπαινη πρωτοβουλία που δείχνει ξεκάθαρα την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος και ικανοποιημένος για την ευαισθησία που έδειξαν. Με τον τρόπο αυτό μας απέδειξαν ότι τις κρίσεις δεν μπορούμε να τις διαλέξουμε. Μπορούμε όμως να διαλέξουμε το πώς θα τις αντιμετωπίσουμε. Αντιμετωπίζονται μόνο αν αναλάβουμε δράση. Το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί σαν κοινωνία και ατομικά είναι να παραμένουμε σε αδράνεια.

Με δράσεις κοινωνικού τύπου, σαν και αυτή, γινόμαστε καλύτεροι και ολοκληρωνόμαστε σαν άνθρωποι», τόνισε.

Σχόλια