default-image

Οργή κτηνοτρόφων: Τους ζητούν πίσω χρήματα!

Κρήτη
Οργή κτηνοτρόφων: Τους ζητούν πίσω χρήματα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ βρέθηκε αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής των Ανωγείων, για να εκφράσουν την οργή τους για την απόφαση του Οργανισμού να ζητήσει ακόμη και χρήματα πίσω, σε κάποιες περιπτώσεις, μετά τις μειώσεις στην εξισωτική.

Οι κτηνοτρόφοι πήραν προκαταβολή για την εξισωτική, σύμφωνα με τους χάρτες που κατήρτισε ο ΟΠΕΚΕΠΕ το 2014. Σήμερα η αποπληρωμή όμως γίνεται με βάση τους χάρτες, όπως αυτοί διαμορφώθηκαν το 2015.

Σε πολλές περιπτώσεις τα στρέμματα στους χάρτες του '15 έχουν μειωθεί, με αποτέλεσμα αρκετοί κτηνοτρόφοι όχι μόνο να παίρνουν λιγότερα από αυτά που υπολόγιζαν, αλλά να καλούνται τώρα να επιστρέψουν πίσω την προκαταβολή που τους δόθηκε, ενώ τους επιβάλλουν και πρόστιμο, θεωρώντας ότι εξαπάτησαν το Δημόσιο!

Ο διευθυντής του Παραρτήματος Κρήτης, κύριος Κώστας Αλεξόπουλος, μίλησε με τους κτηνοτρόφους, και ανέφερε ότι έχει μεταβιβάσει το αίτημά τους στα κεντρικά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα, όπου είναι πλέον αρμόδιοι να δώσουν λύση στο μπέρδεμα που έχει δημιουργηθεί.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_xyu8fic1/

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News