Ειδήσεις

Στο ΣτΕ η τελική μάχη για τα 14 αεροδρόμια

Μπορεί κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ να έδωσαν τα χέρια με τη γερμανική Fraport για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, όμως η συμφωνία δεν μπορεί να θεωρείται κλεισμένη. Οσονούπω έρχεται η ώρα της τελικής... κρίσης, αφού σε 2 εβδομάδες, συγκεκριμένα στις 8 Ιανουαρίου, εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή που έχουν καταθέσει κατά της ιδιωτικοποίησης πλήθος φορείς. Ανάμεσά τους και Κρητικοί.

Για τους αντιδρώντες στην ιδιωτικοποίηση, από τους υπαλλήλους στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μέχρι αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς παράγοντες, αυτή είναι η "μητέρα των μαχών" στην προσπάθεια ακύρωσης μιας συμφωνίας που οι ίδιοι θεωρούν ως παράλογη και τη χαρακτηρίζουν ξεπούλημα! Θυμίζουμε ότι μεταξύ των αντιδρώντων σε όλη τη χώρα πρωτοστατούν και φορείς της Κρήτης, πρωτίστως των Χανίων, που υπογραμμίζουν πως δεν είναι δυνατό να περιλαμβάνεται στο πακέτο της παραχώρησης και το αεροδρόμιο "Γ. Δασκαλογιάννης", στο οποίο είναι σε εξέλιξη ένα μεγάλο δημόσιο έργο επέκτασης/αναβάθμισης.

Ενόψει της κρίσιμης δικαστικής μάχης στο ανώτερο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΥΠΑ (ΟΣΥΠΑ) εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει: «Στις 8-1-2016 εκδικάζεται στην ολομέλεια του ΣτΕ η προσφυγή της ΟΣΥΠΑ, περιφερειακών ενοτήτων, δικηγορικών συλλόγων καθώς και άλλων φορέων και συνδικαλιστικών ενώσεων, κατά της συμφωνίας ιδιωτικοποίησης των ελληνικών κρατικών αεροδρομίων. Η προσφυγή αυτή έγινε όχι για λόγους ιδεοληπτικού κρατισμού, αλλά αφενός μεν για να τιμήσουμε τον όρκο μας ως υπάλληλοι περί προστασίας του δημόσιου συμφέροντος και αφετέρου ως Έλληνες πολίτες να εμποδίσουμε τον αφελληνισμό του τουρισμού μας, που εκβιαστικά οι περίφημοι δανειστές απαιτούν».

Στην ανακοίνωση παρατίθεται και σειρά κινητοποιήσεων. Όπως συγκεκριμένα αναφέρει η ΟΣΥΠΑ:

«1. Την ημέρα της εκδίκασης στο ΣτΕ (8-1-2016) θα προκηρύξουμε 24ωρη απεργία, σαν ελάχιστο δείγμα αντίδρασης των εργαζομένων στην προωθούμενη εκχώρηση των ελληνικών αεροδρομίων και της εθνικής κυριαρχίας στο γερμανικό κράτος.

2. Καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται στο ΣτΕ, για να καταδείξουμε την καθολική αντίδρασή μας και την απόφασή μας να προστατέψουμε την περιουσία και τις υποδομές της χώρας μας.

3. Ζητάμε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς φορείς, τα Εργατικά Κέντρα, που θα είναι οι πρώτοι που θα υποστούν τις δυσμενείς συνέπειες του ξεπουλήματος, να οργανώσουν κινητοποιήσεις την ημέρα εκδίκασης (8/1/16) και να παραστούν στο ΣτΕ ώστε να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι το κοινό περί δικαίου αίσθημα απαιτεί να μπει ένα τέλος στα ξενόφερτα σχέδια υποταγής και άλωσης της εθνικής οικονομίας.

4. Ζητάμε από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να συμπαρασταθούν με κινητοποιήσεις στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων προκειμένου να αποφύγουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλεται.

5. Καλούμε τους συναδέλφους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας στις 8-1-2016, με όποιον τρόπο κρίνουν αυτοί πρόσφορο, προκειμένου να σωθούν όχι μόνο τα αεροδρόμια, αλλά και ολόκληρη η ΥΠΑ».

Σχόλια