Ειδήσεις

Ερώτηση βουλευτών Ηρακλείου για τη μετακίνηση υπαλλήλων ΙΚΑ

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η Διοίκηση του ΙΚΑ προχώρησε σε μετακινήσεις υπαλλήλων-διευθυντών μονάδων, στα υποκαταστήματά του στην Ανατολική Κρήτη, χωρίς τη θέληση τους», αναφέρουν τρεις Ηρακλειώτες βουλευτές, ο Λ. Αυγενάκης (Ν.Δ.), ο Β. Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ) και ο Σπ. Δανέλλης ("Το Ποτάμι"), σε κοινή ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλο, με αφορμή τη μετάθεση του περιφερειακού διοικητή του ΙΚΑ, κ. Νίκο Ροκαδάκη από το Ηράκλειο στον Άγιο Νικόλαο.

Ειδικότερα, στην ερώτησή τους αναφέρουν τα εξής:

Συγκεκριμένα, μετακινείται ο διευθυντής του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Ηρακλείου κ. Ροκαδάκης, στο υποκατάστημα Αγίου Νικολάου και ταυτόχρονα μετακινούνται άλλοι δυο υπάλληλοι στις αντίστοιχες θέσεις του υποκαταστήματος στο Ηράκλειο και στον Άγιο Μηνά.

Ο ανωτέρω υπάλληλος, τα τελευταία πέντε χρόνια που είναι διευθυντής στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Ηρακλείου, σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές του Ηρακλείου, έχουν προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

*Στον εντοπισμό και εξιχνίαση του κυκλώματος χορήγησης διατροφικών σκευασμάτων, ποσού 5,5 εκατ. € από το ΙΚΑ Ηρακλείου.

*Στον εντοπισμό και εξιχνίαση του κυκλώματος για τα Ε125 (μετακινήσεις - δαπάνες εξωτερικού) ποσού 2,5 εκατ. €.

*Στον εντοπισμό και εξιχνίαση του κυκλώματος είσπραξης παράνομου ποσού από νεφροπαθείς για δήθεν μετακινήσεις, του 1 εκατ. €.

*Στον εντοπισμό και εξιχνίαση του κυκλώματος που εισέπραττε συντάξεις πεθαμένων ύψους 1,5 εκατ. €.

*Στον εντοπισμό και εξιχνίαση κυκλώματος εικονικών ασφαλίσεων, συνολικού ποσού 5 εκατ. €.

Για τον συγκεκριμένο υπάλληλο, η Διοίκηση του ΙΚΑ, αναγνωρίζοντας την μακρόχρονη προσφορά του στο ΙΚΑ, τον τοποθέτησε σε τρεις επιτροπές σχετικά με την αναδιοργάνωση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας και ταυτόχρονα με την εγκύκλιο 28/22-06-2015 του απονέμει έπαινο ηθικής αμοιβής.

Η σημερινή Διοίκηση του ΙΚΑ, μη αντιλαμβανόμενη προφανώς τη σημασία που έχει το φυσικό πρόσωπο που ηγείται μιας υπηρεσίας και πιστή στο δόγμα της Κυβέρνησης, ότι πρέπει να αλλάξει τις προηγούμενες διοικήσεις σε όλες τις υπηρεσίες, προχώρησε στην απομάκρυνση του ανωτέρου υπαλλήλου, δίνοντας το μήνυμα ότι δεν ενδιαφέρεται για την ορθή λειτουργία των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ, αλλά μόνο να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του κομματικού στρατού της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Ηράκλειο.

Επειδή η σημερινή Διοίκηση του ΙΚΑ με τις αποφάσεις της, προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα και επειδή τα αποδεδειγμένα άξια στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, πρέπει να στηρίζονται και όχι να διώκονται.

Ερωτάστε κ. υπουργέ

*Με ποιο σκεπτικό, η σημερινή Διοίκηση του ΙΚΑ, αποφάσισε την απομάκρυνση του ανωτέρου διευθυντικού στελέχους από το περιφερειακό υποκατάστημα ΙΚΑ Ηρακλείου;

*Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να αρθεί η απόφαση της άδικης μετακίνησης;».

Σχόλια