default-image

Τρόμος στη νότια Ευρώπη για το φονικό βακτήριο Xylella

Κρήτη
Τρόμος στη νότια Ευρώπη για το φονικό βακτήριο Xylella

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρόμο προκαλεί στη νότια Ευρώπη το φονικό βακτήριο Xylella το οποίο καταστρέφει τους ελαιώνες. Επιστήμονες δίνουν μάχη για τον άμεσο εντοπισμό του προκειμένου να περιορίσουν την καταστροφή, απλώνοντας παράλληλα δίχτυ προστασίας για εκατομμύρια ελαιώνες που κινδυνεύουν από αυτή την απειλή.

Και η Περιφέρεια Κρήτης λαμβάνει μέτρα για να αποτρέψει την καταστροφή στη περίπτωση που προσβληθούν οι Κρητικοί ελαιώνες από το φονικό βακτήριο.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Κρήτης υπέγραψε σύμβαση με το ΤΕΙ Κρήτης, προκειμένου να γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλη την Κρήτη.

Η προγραμματική σύμβαση για την πρόληψη του φυτοπαθογόνου βακτηρίου Xylella που απειλεί κυρίως την ελιά αλλά και άλλες καλλιέργειες, είναι ύψους 30.000 ευρώ.

Βασικός στόχος είναι η ανάλυση 300 και πλέον δειγμάτων από ελιές, η εκπαίδευση τεχνικού προσωπικού στη μεθοδολογία ανίχνευσης ή και απομόνωσης του παθογόνου, έτσι ώστε το εργαστήριο να μπορέσει να διαχειριστεί μελλοντικά τον όγκο των αναλύσεων που πιθανά να απαιτηθούν.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_4lnpkr6e/

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News