Ειδήσεις

ΕΙΥΗ για τους 42 της Ανακύκλωσης: Δήμιος ο Δήμος Ηρακλείου

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου με σημερινή της ανακοίνωση καταγγέλλει τη στάση της δημοτικής Αρχής Ηρακλείου στο θέμα των εργαζομένων στην ανακύκλωση, που δίνουν τον αγώνα τους για 52η μέρα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Το ότι η δημοτική Αρχή Ηρακλείου προσκυνάει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου το ξέραμε, το ότι θα τα υπερασπιζόταν καλύτερα από το ίδιο το κεφάλαιο αυτό μας ξάφνιασε!

52η ημέρα σήμερα έξω από τις πύλες του εργοστασίου, οι εργαζόμενοι της Ανακύκλωσης εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη για δουλειά με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις.

Αποκαλυπτική σε όλα τα επίπεδα ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22/12/2015 μεταξύ εκπροσώπου των εργαζομένων στην ανακύκλωση, της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, της εταιρίας WASTE SOLUTIONS, του αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Ρασούλη και του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Καραντινού.

Υπενθυμίζουμε ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε έπειτα από αρκετές πιέσεις των εργαζομένων και επανειλημμένες συσκέψεις με το Δήμο Ηρακλείου και τους αντιδημάρχους Καθαριότητας των Δήμων Μαλεβιζίου και Αρχανών-Αστερουσίων προκειμένου να υλοποιήσουν έμπρακτα τις αποφάσεις στήριξης που έχουν πάρει και να φέρουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την εταιρεία.

Η εταιρία με το θράσος που τη χαρακτηρίζει όλο αυτό το διάστημα επανέλαβε για ακόμα μία φορά ότι εμμένει στην πρότασή της, για πρόσληψη μόνο 10 "παλιών" εργαζομένων, χωρίς βαρύ & ανθυγιεινό ένσημο με 600€ εξαήμερη εργασία.

Μάλιστα είχε το θράσος να μας εγκαλεί και ως αδιάλλακτους. Ποιοι; Εκείνοι που πέταξαν στο δρόμο 42 οικογένειες, που κρατάνε το εργοστάσιο κλειστό 52 ημέρες, που φτύνουν κατάμουτρα τις αποφάσεις από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηρακλείου, τα Δημοτικά Συμβούλια Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Αρχανών Αστερουσίων, Φαιστού, Γόρτυνας, 32 σωματείων, Εργατικών Κέντρων, δεκάδων φορέων που με ομόφωνες αποφάσεις ζητούν την πρόσληψη των εργαζομένων με τις εργασιακές σχέσεις που είχαν και εφαρμόζονταν τόσο καιρό από όλους τους προηγούμενους εργολάβους.

Δυστυχώς σε αυτή την απαράδεκτη στάση της βρίσκει υποστηρικτές και την κυβέρνηση (και τους τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές που σφυρίζουν αδιάφορα) και την ΕΕΑΑ που έχει την κύρια ευθύνη λειτουργίας του εργοστασίου και στηρίζει τον εργοδότη, αλλά κυρίως σε τοπικό επίπεδο τη δημοτική Αρχή του Ηρακλείου που από τη μία εκδίδει ψηφίσματα συμπαράστασης και από την άλλη σκάβει το λάκκο των εργαζομένων.

Χαρακτηριστική ήταν η στάση του κ. Καραντινού που υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της εργοδοσίας καλύτερα και από την ίδια τη WASTE SOLUTIONS. Έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που εκπροσωπεί, εγκαλούσε τους εργαζόμενους ότι το να υπερασπίζονται τη δουλειά τους με διατήρηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων είναι αδιάλλακτη στάση και ότι για να λυθεί το ζήτημα προτείνει την πρόσληψη 13 εργαζομένων με 600€ και ανά 2 προσλήψεις τις εταιρείας να προσλαμβάνεται ένας «παλιός ανακυκλωτής»!!!!!!!

Τι μας λέει ο κύριος Καραντινός, αντιδήμαρχος Οικονομικού του Δήμου Ηρακλείου; Μας λέει ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ξεπουλήσουν τον αγώνα τους και τους συναδέλφους τους, να μπουν 13 για δουλειά με κουτσουρεμένο μισθό από 751 στα 600 και αν και όποτε κρίνει η εταιρεία ότι θα χρειαστεί επιπλέον προσωπικό να πάρει και κανένα από τους υπόλοιπους...

Όταν βέβαια η εταιρεία βλέπει τέτοια στάση από τον οικονομικό αντιδήμαρχο ενός Δήμου που χάνει 800€ την ημέρα από τη μη λειτουργία του εργοστασίου γιατί να κάνει πίσω; Θα συνεχίσει την προσπάθειά της να τσακίσει οποιονδήποτε αντιτίθεται στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλει να εφαρμόσει στο Ηράκλειο.

Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση "ΔΕΝ ΞΕΡΩ" στο ερώτημα του προέδρου του Σωματείου μας "πείτε μας με πόσα άτομα θα ξεκινήσει να δουλεύει το εργοστάσιο και πόσα θα απασχολήσετε μέχρι το τέλος του έτους για να σας κάνουμε μία πρόταση να βρεθεί λύση".

Μία εταιρία που αξιολόγησε το προσωπικό και το βρήκε "σκάρτο", που έχει χρόνια εμπειρίας στο αντικείμενο όπως διαλαλεί, που θα έπρεπε να λειτουργεί το εργοστάσιο εδώ και 52 ημέρες που έχει πάρει το διαγωνισμό, δηλώνει ότι δεν ξέρει πόσα άτομα χρειάζονται για να ξεκινήσει το εργοστάσιο να λειτουργεί!!!!!!

Ε, λοιπόν, ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι της Ανακύκλωσης, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, κουτόχορτο δε μασάνε και αυτοί που σπέρνουν ανέμους θα θερίσουν θύελλες.

Οι εργαζόμενοι της ανακύκλωσης, αποφασισμένοι όσο ποτέ άλλοτε, θα συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα τους μέχρι την τελική νίκη, έχουν κάνει Πάσχα το 2012 έξω από τις πύλες του εργοστασίου, το 2015 θα κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά εκεί και καλούν όλους τους φορείς που συμπαραστέκονται να δώσουν το "παρών" στο τραπέζι αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί έξω από το εργοστάσιο την ημέρα των Χριστουγέννων στις 12:00 και να περάσουν από εκεί τις γιορτινές ημέρες, να ανταλλάξουμε αγωνιστικές ευχές για το νέο έτος».

Σχόλια