default-image

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου στον Ξενώνα "ΉΡΑ"

Κρήτη
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου στον Ξενώνα "ΉΡΑ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με χριστουγεννιάτικες μελωδίες πλημμύρισε η σύγχρονη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων "ΗΡΑ 2" που λειτουργεί στις Κάτω Γούβες, με τα άτομα της τρίτης ηλικίας να διασκεδάζουν με κρητικά αλλά και παραδοσιακά τραγούδια της εποχής.

Σαράντα μαθητές από το Μουσικό Σχολείο έδωσαν ξεχωριστή νότα στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, ενώ στο εορταστικό κλίμα συνέβαλε και ο Όμιλος Παιδείας και Πολιτισμού "Αετογιάννης", όπου νέοι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς προς τιμήν των ηλικιωμένων.

Οι ηλικιωμένοι πέρασαν ευχάριστες στιγμές με τόσους νέους ανθρώπους γύρω τους να τους δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αγάπη τους.

Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων αποτελεί για τους ίδιους μια δεύτερη οικογένεια, ένα ζεστό σπίτι στο οποίο εξασφαλίζουν μια άνετη, ασφαλή και ποιοτική διαβίωση, αλλά και επικοινωνία, ψυχαγωγία, υγιεινή διατροφή και ιατρική παρακολούθηση.

Πέρα από τους χώρους υψηλής αισθητικής, η μονάδα προσφέρει ένα ποιοτικό επίπεδο διαβίωσης και ένα "πακέτο" υπηρεσιών με σεβασμό και αξιοπρέπεια στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Παράλληλα, διοργανώνει πλούσιες δραστηριότητες, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή και την επικοινωνία.

Η συγκεκριμένη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια και αποτελεί, όπως λένε οι αρμόδιοι, συνέχεια της πρώτης μονάδας που δημιουργήθηκε στην περιοχή του Πόρου, το 1995.

Η αγάπη αλλά και η εμπιστοσύνη του κόσμου δίνουν, όπως λένε, δύναμη στη διοίκηση της μονάδας να συνεχίσει το σπουδαίο ρόλο που επιτελεί, ανεβάζοντας ακόμη πιο ψηλά τον πήχη της προσφοράς.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News