Ειδήσεις

Μ. Συντυχάκης στη Βουλή για το σύμφωνο συμβίωσης

«Θεωρούμε απαράδεκτο να κατατάσσονται οι πολιτικές δυνάμεις σε συντηρητικές και δήθεν προοδευτικές με κριτήριο τη δήθεν ευαισθησία τους στην επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης και όχι από τη συνολική τους στάση», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο.

Στηλιτεύοντας την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και άλλων αστικών κομμάτων να παρουσιάσουν το ΚΚΕ ως συντηρητικό κόμμα και να εισάγουν τη θεωρία των δύο άκρων, επισήμανε ότι είναι υποκρισία μετά από έναν καταιγισμό αντιλαϊκών μέτρων και τρία μνημόνια να μιλάνε για τα κοινωνικά δικαιώματα.

Ο Μανώλης Συντυχάκης τόνισε ότι βασική επιδίωξη του νομοσχεδίου, όπως αναγράφεται στην εισηγητική έκθεση, είναι η ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών μεταξύ ενός ομόφυλου ζευγαριού. «Εμμέσως πλην σαφώς ουσιαστικά επιχειρείται το επόμενο βήμα στο όνομα των ατομικών δικαιωμάτων, η θεσμική κατοχύρωση του γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια και ιδίως η αναγνώριση του δικαιώματος στην υιοθεσία και την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή», είπε.

«Το ΚΚΕ δε συμφωνεί ότι ο θεσμός της οικογένειας πρέπει να επεκταθεί στα ζευγάρια του ίδιου φύλου, πολύ περισσότερο να κατοχυρωθεί η υιοθεσία ή η ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Κυρίως αυτό που βαραίνει στην άποψή μας είναι η κοινωνική προστασία των παιδιών», πρόσθεσε.

Επίσης υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ, όταν συζητιόταν στη Βουλή το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ετερόφυλα ζευγάρια, είχε εκφράσει τη θέση ότι δε χρειάζονται ίδιοι κανόνες αναγκαστικού δικαίου για το γάμο και τη συμβίωση γιατί είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Όπως εξήγησε, ο γάμος συνδέεται με την οικογένεια και τα παιδιά, ενώ η συμβίωση και ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι ιδιωτική υπόθεση.

Ολόκληρη η ομιλία του Μ. Συντυχάκη στη Βουλή:

Σχόλια