default-image

Τσίπρας: Αυτές είναι οι 11 προτεραιότητες της κυβέρνησης

Ελλάδα
Τσίπρας: Αυτές είναι οι 11 προτεραιότητες της κυβέρνησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις 11 προτεραιότητες της κυβέρνησης για το πρώτο εξάμηνο του 2016 παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο της χρονιάς.

Όπως είπε, είναι ανάγκη η κυβέρνηση να επιταχύνει το έργο της και γι' αυτό κάλεσε τους υπουργούς του να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητές τους και να θέσουν χρονοδιαγράμματα.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το 2016 ξεκινά η δεύτερη φάση του στρατηγικού σχεδιασμού για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για την ανάπτυξη, η οποία θα έχει δύο όψεις. Η πρώτη είναι η εφαρμογή της συμφωνίας με τους εταίρους και η δεύτερη αφορά στις εσωτερικές δεσμεύσεις προς τα κοινωνικά στρώματα «που προσδιορίζουν το κοινωνικό και ταξικό πρόσημο της κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό τόνισε ότι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου θα έχει κατατεθεί η πρόταση, γεγονός που αποτελεί το τελευταίο βήμα πριν την αξιολόγηση.

«Στο ασφαλιστικό, η κόκκινη γραμμή μας είναι ευκρινής και απαραβίαστη, δεν έχουμε σκοπό και δεν θα προχωρήσουμε σε 12η συνεχόμενη μείωση των κύριων συντάξεων» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε, «η συμφωνία ούτε περιγράφει ούτε απαιτεί νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις» και πρόσθεσε: «Στόχος της κυβέρνησης η πρώτη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί το συντομότερο, κρατώντας σταθερές τις γραμμές για την προστασία των αδυνάτων».

«Η έναρξη συζήτησης για την απομείωση χρέους σε συνδυασμό με την αναπτυξιακή στροφή της οικονομίας μπορεί και πρέπει να δημιουργήσει ένα διαφορετικό τοπίο για τη χώρα, που θα οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση και στη δυνατότητα να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αυτές είναι οι 11 δράσεις της κυβέρνησης για το πρώτο εξάμηνο του 2016 όπως της ανέφερε ο πρωθυπουργός:

  • Εφαρμογή του νόμου που έχει ψηφιστεί για τις τηλεοπτικές άδειες. Aνακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ και ότι η διαδικασία της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών θα διεξαχθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. «Τίποτα δεν θα σταθεί εμπόδιο για να ξεκαθαρίσει το τοπίο αυτό» είπε χαρακτηριστικά.
  • Νέος αναπτυξιακός νόμος για την παραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας
  • Νομοσχέδιο για την αναδιαμόρφωση της δημόσιας διοίκησης
  • Ψήφιση ρυθμίσεων για την κάρτα ανασφάλιστων και μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Υγείας.
  • Νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία και τις κοινωνικές επιχειρήσεις
  • Νομοσχέδιο για την αλλαγή των όρων χρηματοδότησης της έρευνας
  • Κατάθεση νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό και την παραγωγικότητα των ιδιωτικών και δημόσιων έργων.
  • Κατάθεση νομοσχεδίου για την αναθεώρηση των δημοσίων συμβάσεων.
  • Νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων
  • Έκδοση ΚΥΑ μέχρι το Φεβρουάριο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων
  • Νόμος για την οικειοθελή αποκάλυψη της φοροδιαφυγής. «Θα είναι η τελευταία ευκαιρία για όσους απέκρυψαν έσοδα που είχαν μεταβιβάσει σε τράπεζες του εξωτερικού», τόνισε.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News