default-image

Χριστούγεννα με ηλιοφάνεια προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Κρήτη
Χριστούγεννα με ηλιοφάνεια προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με καλοκαιρία αναμένεται να γιορτάσουν οι Κρητικοί τα Χριστούγεννα. Όπως ανέφερε, μιλώντας στη "Νέα Κρήτη", ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, σήμερα και αύριο, αλλά και ανήμερα των Χριστουγέννων, οι θερμοκρασίες θα είναι σχετικά υψηλές για την εποχή, ενώ κατά διαστήματα θα επικρατεί ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο κ. Λέκκας, σήμερα Τετάρτη ο καιρός θα είναι πολύ καλός. «Ειδικότερα, αναμένεται να υπάρξουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες πρόσκαιρα ίσως αυξηθούν κυρίως στις βόρειες περιοχές του νησιού. Στα νότια της Κρήτης ο καιρός θα είναι αίθριος», επισήμανε ο γνωστός μετεωρολόγος, ο οποίος πρόσθεσε: «Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, ενώ στην ανατολική Κρήτη η ένταση των ανέμων θα κυμανθεί στα 4 με 5 μποφόρ. Όσον αφορά στη θερμοκρασία, η ελάχιστη τιμή του θερμομέτρου θα είναι 12 βαθμοί Κελσίου και η μέγιστη 17».

Πέμπτη

Την Πέμπτη, παραμονή των Χριστουγέννων, σύμφωνα πάντα με τον κ. Λέκκα, ο καιρός θα είναι ακόμα καλύτερος από την Τετάρτη. Για μεγάλα διαστήματα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές του νησιού, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έντασης 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια της Κρήτης οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι και θα κυμανθούν στα 2 με 3 μποφόρ. Εξάλλου, και η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα από ό,τι την προπαραμονή, καθώς θα κυμανθεί στους 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή

Όπως ανέφερε, πάντως, στη "Νέα Κρήτη" ο Μανόλης Λέκκας, τη μεγαλύτερη καλοκαιρία θα την έχουμε την Παρασκευή, ανήμερα των Χριστουγέννων. «Ο καιρός θα είναι πολύ καλός, με ηλιοφάνεια. Όσο περνά η μέρα, θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες όσο πλησιάζουμε προς το βράδυ αναμένεται να πυκνώσουν. Αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει ότι θα έχουμε βροχοπτώσεις», τόνισε. Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, αρχικά ασθενείς ενώ αργότερα κατά τη διάρκεια της μέρας θα φτάσουν τα 3-4 μποφόρ. Τέλος, η θερμοκρασία δε θα πέσει κάτω από τους 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ το θερμόμετρο θα φτάσει μέχρι και τους 19 βαθμούς.

Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου περιμένουμε μικρές αλλαγές στον καιρό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα έχουμε κακοκαιρία. «Το Σάββατο αναμένουμε ενίσχυση του βόρειου ρεύματος. Σαν αποτέλεσμα, στα βόρεια του νησιού θα υπάρξουν πρόσκαιρες, αυξημένες νεφώσεις και δεν αποκλείεται - με μικρές, ωστόσο, πιθανότητες - να έχουμε και ασθενείς παροδικές βροχές, κυρίως στα βόρεια και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης» τόνισε ο κ. Λέκκας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, ενισχυμένοι, εντάσεως 4-5 μποφόρ, ενώ στα πελάγη θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν μέχρι και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει, εξάλλου, μικρή πτώση. Ειδικότερα, στην Κρήτη θα κυμανθεί από 11 μέχρι 16 βαθμούς Κελσίου.

Καλός καιρός και την Πρωτοχρονιά

Αξίζει να σημειωθεί ότι αισιόδοξες είναι οι μετεωρολογικές προβλέψεις και για την παραμονή και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Ζητώντας την εκτίμηση του Μανόλη Λέκκα για τον καιρό που θα κάνει την Πρωτοχρονιά, ο μετεωρολόγος προέβλεψε - σύμφωνα πάντα με τα μετεωρολογικά δεδομένα που επικρατούσαν μέχρι χθες - ότι και στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας το σκηνικό του καιρού θα είναι παρόμοιο με αυτό των ημερών των Χριστουγέννων.

Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News