default-image

Στον αέρα το πρόγραμμα διανομής τροφίμων

Κρήτη
Στον αέρα το πρόγραμμα διανομής τροφίμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαύρα Χριστούγεννα για χιλιάδες δικαιούχους του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας, καθώς άγνωστο παραμένει το αν και πότε θα ξεκινήσει η δωρεάν διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Σε επίπεδο Κρήτης 17.211 οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση και με τα τηλέφωνα να έχουν πάρει "φωτιά" στους Συλλόγους Πολυτέκνων και Τριτέκνων.

Για αδράνεια του αρμόδιου υπουργείου να αξιοποιήσει εδώ και ένα χρόνο τα χρήματα από το ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για απόρους, ύψους 330 εκατομμυρίων ευρώ, κάνει λόγο ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν επίσημες απαντήσεις ούτε για το πότε θα δοθούν τα τρόφιμα ούτε και για τον τρόπο διάθεσης αυτών. Αγανάκτηση επικρατεί και για τα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία βγάζουν εκτός έναν μεγάλο αριθμό οικογενειών σε επίπεδο Κρήτης.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, θετικές εξελίξεις υπάρχουν γύρω από την προκήρυξη διαγωνισμών σε τοπικό επίπεδο, από το νέο έτος, καθώς πρόκειται να στηριχθούν τα τοπικά προϊόντα του νησιού, όπως η γραβιέρα Κρήτης, το αρνί και το κατσίκι.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_lcpzy40q/

Εντωμεταξύ, μια μεγάλη αγκαλιά σε 70 πολύτεκνες οικογένειες απλώνει ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Ηρακλείου ο οποίος διένειμε τσάντες με βασικά αγαθά, τα οποία προσέφεραν επιχειρηματίες,  Ιδιώτες και η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων του Νομού.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News