default-image

Αγ. Νικόλαος: Αντίστροφη μέτρηση για τα έργα

Κρήτη
Αγ. Νικόλαος: Αντίστροφη μέτρηση για τα έργα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση των έργων που υλοποιούνται στον Δήμο Αγίου Νικολάου, από το ΕΣΠΑ, έχει ήδη αρχίσει με δεδομένη την εκπνοή του προγράμματος στις 31 Ιανουαρίου 2015.  

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα 22 Ιανουαρίου στο γραφείο του, παρουσία των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, επιχείρησε την καταγραφή των έργων εκείνων τα οποία βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσης, διαπιστώνοντας ότι τα προβλήματα που έχουν μέχρι σήμερα σημειωθεί, οφείλονται κυρίως στις καθυστερήσεις που υπήρξαν στο θέμα των χρηματοδοτήσεων, γεγονός που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οδήγησε τον δήμο σε ένα αγώνα ταχύτητας προκειμένου κυριολεκτικά στο "παρά ένα" να επιτύχει την ολοκλήρωση τους.

Στην παραπάνω σύσκεψη σύμφωνα με τον κ. Ζερβό, επιχειρήθηκε παράλληλα, διαδικασία αποτίμησης των πραγματικών δυνατοτήτων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, για την υποβολή προτάσεων στο νέο ΕΣΠΑ, ενώ όπως έγινε γνωστό, δύο προτάσεις που έχουν προκηρυχθεί και αναμένεται να προκριθούν από πλευράς δήμου, αφορούν σε επισκευές-συντηρήσεις-αποπερατώσεις σχολικών κτιρίων και βρεφονηπιακών σταθμών.

Εξάλλου όπως ο ίδιος δήλωσε, εξετάστηκε η δυνατότητα σύνταξης μελέτης από την τεχνική υπηρεσία και υποβολή σχετικής πρότασης, για τα σχολικά συγκροτήματα (Γυμνάσιο- Λύκειο, κλειστό γυμναστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) Νεάπολης, καθώς και η δυνατότητα κατασκευής και λειτουργίας Βρεφικού σταθμού.

Επίσης, όπως ο ίδιος δήλωσε, την ερχόμενη εβδομάδα, θα συναντηθεί εκ νέου με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, προκειμένου να διερευνηθούν έτι περαιτέρω, οι πραγματικές δυνατότητες ένταξης έργων στα προγράμματα που ανακοινώνονται, ώστε η αρμόδια υπηρεσία να μην ακολουθήσει τη λογική σύνταξης προτάσεων οι οποίες θα μείνουν τελικά στο "συρτάρι", αλλά να ασχοληθεί με τον πλέον παραγωγικό τρόπο, με μικρότερες ίσως μελέτες (ίδια χρηματοδότηση), η υλοποίηση των οποίων θα άπτεται ουσιαστικά της καθημερινότητα του πολίτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News