default-image

Νέα δράση αλληλεγγύης από το Γυμνάσιο Γαζίου

Κρήτη
Νέα δράση αλληλεγγύης από το Γυμνάσιο Γαζίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια νέα ανθρωπιστική δράση προχώρησαν σήμερα ο Σύλλογος Γονέων και οι μαθητές του Γυμνασίου Γαζίου. Μετά τη συλλογή ρουχισμού για τους πρόσφυγες της Λέσβου, της Σάμου και της Λέρου, σειρά είχαν οι άστεγοι της πόλης του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, γονείς και μαθητές συνέλεξαν ζεστά ρούχα, τα οποία κρέμασαν σε εμφανή σημεία (δέντρα, φωτιστικά) πέριξ της πλατείας Ελευθερίας, με την ένδειξη: "Δεν με έχει χάσει κάποιος. Αν ζεις στο δρόμο και κρυώνεις, πάρε με ζεσταθείς".

«Με αυτό τον τρόπο δρούμε. Δεν απο-δρούμε από τα προβλήματα των συνανθρώπων μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοσθένης Μαράκης. Και συμπληρώνει «οι πράξεις αλληλεγγύης πρέπει να μην είναι εφήμερες. Να μην έχουν συγκεκριμένη διάρκεια, μόνο την περίοδο των εορτών. Στόχος μας είναι, ανάλογες δράσεις αλληλεγγύης να υλοποιούνται όλο τον χρόνο, με διάφορους αποδέκτες, πάντα με γνώμονα τον ανθρωπισμό και την αλληλοβοήθεια».            

Για την ιστορία, η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε στην πόλη Χάλιφαξ του Καναδά και σκοπό είχε την δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης των αστέγων της πόλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News