default-image

Έπεσαν οι υπογραφές για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην Κρήτη

Κρήτη
Έπεσαν οι υπογραφές για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνοιξε ο δρόμος για τη σημαντική ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ στην Κρήτη καθώς ο υπουργός Υγείας υπέγραψε τη σύμβαση για την προμήθεια 25 νέων ασθενοφόρων.Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του κ. Ξανθού, υπεγράφησαν σήμερα μεταξύ του ΕΚΑΒ και της εταιρείας Mercedes Benz Ελλάς Α.Ε., οι συμβάσεις για την προμήθεια 51 ασθενοφόρων οχημάτων για τέσσερις Περιφέρειες της χώρας.

H προμήθεια αφορά τις Περιφέρειες Κρήτης για 25 οχήματα, Δυτικής Μακεδονίας για 14 οχήματα, Β. Αιγαίου για 2 οχήματα και Πελοποννήσου για 10 οχήματα. Το συνολικό κόστος της προμήθειας ανέρχεται στα 3.051.814,50 €.

Η πολυαναμενόμενη ένταξη των 25 ασθενοφόρων στο στόλο του ΕΚΑΒ στην Κρήτη θα δώσει νέες δυνατότητες στο προσωπικό του Κέντρου που πασχίζει καθημερινά να υπερβεί τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα απαρχαιωμένα οχήματα με τα οποία σπεύδουν να αντιμετωπίσουν τα επείγοντα περιστατικά. Θέτοντας μάλιστα σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τους τη ζωή.

Με την υπογραφή των συμβάσεων αυτών ολοκληρώνεται μέρος της προμήθειας του διαγωνισμού για τις ανάγκες της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Παραρτημάτων του ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013. Ο διαγωνισμός αφορούσε στην προμήθεια 167 Ασθενοφόρων Οχημάτων και 19 Κινητών Μονάδων, αρχικού προϋπολογισμού 13.590.000,00 €, για τις 13 Περιφέρειες.

Μέχρι σήμερα έχει συμβασιοποιηθεί η προμήθεια 90 ασθενοφόρων, συνολικού κόστους 5.385.555 €.

Σε ότι αφορά την προμήθεια των επιπλέον 96 οχημάτων και κινητών μονάδων για τις λοιπές πέντε Περιφέρειες, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας  και Δυτικής Ελλάδας γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες και διοικητικές πράξεις προκειμένου να  εξασφαλιστεί πλήρως η ένταξη της προμήθειας στα πλαίσια των Περιφερειακών Επιχειρησιακών  Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020 με επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού με τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές και συμφερότερους οικονομικούς όρους.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News