Ειδήσεις

Ο ελλιπής φωτισμός του ΒΟΑΚ στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Το μείζον ζήτημα της έλλειψης επαρκούς φωτισμού στο Βόρειο Οδικό Άξονα τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Συζητήθηκε επερώτηση που είχαν καταθέσει οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χανίων της παράταξης "Κρήτη Μπορούμε" κ.κ. Σταματάκης Εμμανουήλ και Μαρκογιαννάκης Αλέξανδρος με θέμα την ανεπάρκεια της φωταγώγησης του ΒΟΑΚ.

Την επερώτηση ανέπτυξε ο κ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος τόνισε τα πολλαπλά προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί τις νυχτερινές ώρες εξαιτίας της μη φωταγώγησης σχεδόν αποκλειστικά στο σύνολο του δρόμου.

Αναφέρθηκε επίσης και στα υπόλοιπα ζητήματα του ΒΟΑΚ και συγκεκριμένα στην ανάγκη συνέχισης του κλαδέματος των δένδρων, της διαγράμμισης του οδοστρώματος και την εκ νέου ασφαλτόστρωση στα σημεία που υπάρχει άμεση ανάγκη.

Τέλος, ζήτησε διαβεβαιώσεις από τον περιφερειάρχη ότι θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου μέχρι την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Από πλευράς του ο περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε ότι η οδική ασφάλεια παραμένει προτεραιότητα για την Περιφέρεια και αποκάλυψε ότι έχουν ήδη δημοπρατηθεί τα έργα και έχουν δοθεί οι εργολαβίες.

Το θέμα, που έχει αναδείξει πολλές φορές στο παρελθόν το portal neakriti.gr, αποτελεί σημείο έντονης συζήτησης και μεταξύ των πολιτών που καθημερινά χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, ακόμη και της ίδιας τους της ζωής. Ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, οπότε και οι βροχοπτώσεις δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την ορατότητα.

Σχόλια