Ειδήσεις

Επί τάπητος τα θέματα αστυνόμευσης στο Λασίθι

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21/12/ 2015 συνάντηση στο υπουργείο με το γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκη και το βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Θραψανιώτη, παρουσία του δημάρχου Ιεράπετρας κ. Καλαντζάκη και του κ. Βολυράκη, επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομικής Υποστήριξής του υπουργείου.

Ο κ. Καλαντζάκης εξέθεσε τον προβληματισμό του σχετικά με την αναδιάρθρωση και τον εξορθολογισμό του Α.Τ. Ιεράπετρας. Ο κ. Αναγνωστάκης διαβεβαίωσε το δήμαρχο Ιεράπετρας και τον κ. Θραψανιώτη ότι θα υπάρξει και θα λειτουργήσει δύναμη Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) στην πόλη της Ιεράπετρας και πως εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο δημιουργίας κινητής αστυνομικής μονάδας στο νομό Λασιθίου, που θα αποτελείται από άνδρες της Τροχαίας, της Ασφάλειας και της Αστυνομίας, με αρμοδιότητα τις συνεχείς περιπολίες στα χωριά και τους οικισμούς του νομού.

Στη συνέχεια ο κ. Μανόλης Θραψανιώτης, σε κατ' ιδίαν συνάντηση και συζήτηση που είχε με τον κ. Αναγνώστακη, του έθεσε το θέμα της κατάργησης του Α.Τ. Νεάπολης καταθέτοντας και τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου καθώς και την κατάργηση της Αστυνομικής Σχολής στη Σητεία. Ο γενικός γραμματέας εξήγησε ότι οι εισακτέοι στις αστυνομικές σχολές έχουν μειωθεί κατά πολύ τα τελευταία 3 χρόνια, με αναπόφευκτη συνέπεια την κατάργηση αρκετών τμημάτων, ένα εκ των οποίων είναι και το Τμήμα της Σητείας. Σχετικά με το Α.Τ. Νεάπολης τόνισε ότι θα μπορούσε εξεταστεί το ενδεχόμενο παραμονής του, μόνο εφόσον ο νόμος το επιβάλλει λόγω Εφετειακής Έδρας και φυλακών.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης έθιξε και το σοβαρό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει ιδιαίτερα η περιοχή της Ιεράπετρας και αφορά την αδεσποτία και την ανεξέλεγκτη βόσκηση χιλιάδων αιγοπροβάτων, που έχει σαν συνέπεια εκατοντάδες παραβάσεις κάθε χρόνο και καθιστά την παρουσία και την συνδρομή της Αστυνομίας απαραίτητη.

Σχόλια