default-image

Καρχαρίας όρμησε πάνω σε σανίδα σέρφερ στ΄ανοιχτά του Σίδνεϊ

Κόσμος
Καρχαρίας όρμησε πάνω σε σανίδα σέρφερ στ΄ανοιχτά του Σίδνεϊ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστραλός σέρφερ λαχτάρισε σήμερα όταν ένας καρχαρίας όρμησε πάνω στη σανίδα του στ΄ανοιχτά του Σίδνεϊ. Ο Ντιν Νόρμπερν εξήγησε ότι έκανε σερφ από νωρίς το πρωί μαζί με δύο φίλους του στ' ανοιχτά της φημισμένης παραλίας Μπόντι Μπιτς.

«Ήμουν ξαπλωμένος μπρούμυτα, ετοιμαζόμουν να κωπηλατήσω, θέλησα να καθήσω πάνω στη σανίδα και τότε ο καρχαρίας προσγειώθηκε στη σανίδα μου. Έπαθα σοκ, όπως μπορείτε να φανταστείτε. Και όσο γρήγορα αναπήδησε ο καρχαρίας, τόσο γρήγορα βούτησε ξανά στο νερό, κολύμπησε προς την πλευρά ενός από τους φίλους μου, πέρασε κάτω από την σανίδα του και μετά έφυγε. Ήταν αρκετά σουρεαλιστικό. Ήταν η πρώτη μου συνάντηση με καρχαρία και ελπίζω ότι να είναι η τελευταία».

Οι διασώστες στο Μπόντι Μπις επιβεβαίωσαν το περιστατικό και εξήγησαν ότι ο σέρφερ δεν τραυματίστηκε. Ένας από τους φίλους του που είδε τον καρχαρία από κοντά, είπε ότι είχε μήκος δύο μέτρα και ότι ήταν καρχαρίνος βραχύουρος.

«Οι διασώστες μίλησαν στους δύο άνδρες, οι οποίοι δεν πρόκειται να ξεχάσουν την περιπέτεια αυτή σύμφωνα με όσα έγραψαν στο Facebook.

Ο Ντιν Νόρμπερν, ένας δεινός σέρφερ, εξήγησε ότι έφθασε στην ακτή, που απείχε 60 μέτρα από το σημείο που βρισκόταν, κολυμπώντας όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ωστόσο ο δρόμος της επιστροφής του φάνηκε μια αιωνιότητα. «Θυμήθηκα ξανά τα μαθήματα κολύμβησης που είχα κάνει και κολύμπησα όσο πιο γρήγορα μπορούσα μέχρι την ακτή. Ένιωσα τεράστια ανακούφιση φθάνοντας στην ξηρά».

Το Σίδνεϊ είναι η πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας. Πρόσφατα, οι αρχές έθεσαν σε εφαρμογή σειρά μέτρων για τον περιορισμό των κινδύνων συνάντησης με σκυλόψαρα έπειτα 13 επιθέσεις φέτος. Η Νέα Νότια Ουαλία έχει ακτές μήκους 2.000 χιλιομέτρων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News