default-image

Θετική αναθεώρηση των προβλέψεων για την ισπανική οικονομία

Κόσμος
Θετική αναθεώρηση των προβλέψεων για την ισπανική οικονομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τράπεζα της Ισπανίας αναθεώρησε σήμερα ανοδικά τις προβλέψεις της για την ισπανική οικονομία το 2015 και το 2016, αν και στον απόηχο της ατελέσφορης εκλογικής αναμέτρησης προειδοποίησε ότι η αβεβαιότητα σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις και τις δημοσιονομικές πολιτικές ίσως αποδειχθεί επιζήμια.

Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, στους αρνητικούς παράγοντες για την οικονομία περιλαμβάνονται οι ανησυχίες για την πολιτική της ισπανικής κυβέρνησης καθώς και η ενδεχομένως βαθύτερη της αναμενόμενης επιβράδυνση στις αναδυόμενες αγορές.

«Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό της χώρας, ο βασικός λόγος αβεβαιότητας συνδέεται με την εξέλιξη των οικονομικών πολιτικών, δεδομένου του πόσο η ατζέντα μεταρρυθμίσεων και ειδικότερα οι δημοσιονομικές πολιτικές πλήττουν την εμπιστοσύνη», ανέφερε η Τράπεζα της Ισπανίας σε μηνιαία έκθεσή της.

Σε τριμηνιαία βάση, ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης επιβραδύνθηκε ελαφρώς την περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου και διαμορφώθηκε στο 0,8%. Η Τράπεζα της Ισπανίας είπε σήμερα ότι αναμένει ο ρυθμός ανάπτυξης το τέταρτο τρίμηνο να διαμορφωθεί και πάλι στο 0,8%.

Παράλληλα, αναθεώρησε ανοδικά τις ετήσιες προβλέψεις ανάπτυξης για το 2015 στο 3,2% από το 3,1% και για το 2016 στο 2,8% από το 2,7%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News