default-image

Παιδιά της Πρόνοιας στο Μουσείο Ιατρικής

Κρήτη
Παιδιά της Πρόνοιας στο Μουσείο Ιατρικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαρά, ζεστασιά, παιδικά χαμόγελα αλλά και συγκίνηση σφράγισαν την ξεχωριστή, "ζεστή" χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Μουσείου Ιατρικής στο Ηράκλειο.

Επίσημοι φιλοξενούμενοι στην εκδήλωση αυτή ήταν τα παιδιά του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης. Παιδιά που για ιδιαίτερους λόγους έχουν στερηθεί τη φυσική τους οικογένεια. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου, ενώ συμμετείχαν στο στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Στη συνέχεια δέχθηκαν τις χειροποίητες κατασκευές δώρων που επιμελήθηκαν οι εργαζόμενοι και φίλοι του Μουσείου Ιατρικής. Από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου προσφέρθηκαν δωρεάν οδοντιατρικές υπηρεσίες για τα παιδιά του Κέντρου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι κ. Ι. Μουζάς, για το Μουσείο Ιατρικής, ο κ. Α. Φιλαλήθης, αναπληρωτής πρύτανης και μέλος της Επιτροπής Μουσείου Ιατρικής, και η κ. Κ. Αντωνίου, μέλος της Κοσμητείας της Ιατρικής Σχολής. Τις θερμές ευχές του διαβίβασε με μήνυμα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής κ. Μ. Ταρουδάκης, και ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής κ. Γ. Κοντάκης.

Η διευθύντρια του Κέντρου κ. Ε. Τσαντηράκη παρουσίασε τις δραστηριότητες του Κέντρου, ενώ από το Σώμα Εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού η κ. Καλεμάκη συντόνισε μια σύντομη αναφορά σε βιωματικές δράσεις των εθελοντών του Σώματος που αναδεικνύουν τη σημασία του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης. Την όμορφη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση πλαισίωσαν με άψογα φωνητικά οι μαθήτριες του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης (τάξη κ. Μ. Παπαγιαννάκη) με τη συνοδεία πιάνου της κ. Ροδούλας Δασκαλάκη, Μαρία Ιερωνυμάκη, Δεβόρα Κιαγιαδάκη και Δώρα Χανιωτάκη.

Τέλος, η ηθοποιός Χαρά Ζαρωνάκη διάβασε χριστουγεννιάτικα διηγήματα για μικρούς και μεγάλους. Με την εκδήλωση αυτή έκλεισε για το Μουσείο Ιατρικής ο ετήσιος κύκλος εργασιών του που εστιάζονται σε δράσεις ανθρωπιστικού-κοινωνικού χαρακτήρα, εδραιώνοντας μια ιδιαίτερη επικοινωνία ανάμεσα στην Ιατρική Σχολή, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την τοπική κοινωνία.

Η "αυλαία" στην όμορφη εορταστική βραδιά έπεσε με την υπόσχεση ότι το Μουσείο Ιατρικής θα παραμείνει μια φιλόξενη στέγη για τα παιδιά του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, αξιοποιώντας τις υποδομές και τις δυνατότητές του στην Ιατρική Σχολή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News