default-image

Κοντά στα παιδιά με αναπηρίες ο περιφερειάρχης Κρήτης

Κρήτη
Κοντά στα παιδιά με αναπηρίες ο περιφερειάρχης Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο περιφερειάρχης ξεναγήθηκε από την πρόεδρο του Κέντρου κ. Ελένη Τσαντηράκη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και συγκεκριμένα στο παράρτημα αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία.

Η πρόεδρος κ. Τσαντηράκη ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αρναουτάκη για τη στήριξη της Περιφέρειας στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας.

Όπως επισημάνθηκε, πολλές από τις δράσεις του Κέντρου πραγματοποιούνται μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Από την πλευρά του ο κ. Αρναουτάκης σχολίασε ότι «είναι υποχρέωση της Περιφέρειας να υπηρετεί τα άτομα με αναπηρία και ειδικά τα παιδιά που είναι και το χαμόγελο της ζωής».

«Επισκέπτομαι σήμερα το ΚΚΠΠΚ», είπε ο περιφερειάρχης, «για να ευχηθώ χρόνια πολλά στην πρόεδρο και σε όλο το προσωπικό για την εξαιρετική δουλειά που προσφέρουν στα παιδιά και στις οικογένειές τους. Η Περιφέρεια Κρήτης έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια στέκεται δίπλα και υποστηρίζει τις κοινωνικές δομές όπως είναι το ΚΚΠΠΚ. Συγχαίρω τη διοίκηση και τους εργαζόμενους γιατί πραγματικά προσφέρουν σημαντικό έργο στα παιδιά που έχουν ανάγκη την φροντίδα μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες που βελτιώνουν τη ζωή των ευπαθών ομάδων».

Ο κ. Αρναουτάκης επισήμανε μάλιστα ότι και τη νέα Προγραμματική Περίοδο η Περιφέρεια Κρήτης θα βρίσκεται δίπλα στις ευπαθείς ομάδες. «Οι κοινωνικές μας παρεμβάσεις», είπε, «είναι πολλές και δε χρειάζεται να τις δημοσιοποιούμε. Σε όλη την Κρήτη έχει γίνει ένα τεράστιο έργο στον κοινωνικό τομέα και για αυτό άλλωστε πριν από λίγες ημέρες η Περιφέρεια Κρήτης διακρίθηκε και βραβεύτηκε πανελλαδικά».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΚΚΠΠΚ Ελένη Τσαντηράκη ευχαριστώντας τον περιφερειάρχη ανέφερε: «Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας, που απαρτίζεται από 8 δομές, οφείλει ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Περιφέρεια Κρήτης και στον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος ευαισθητοποιημένος πάνω στις ευπαθείς ομάδες δίνει πραγματικά μεγάλη βαρύτητα στον κτιριακό εξοπλισμό και στη βελτίωση των χώρων όπου διαμένουν ευπαθείς ομάδες είτε είναι θεραπευτήριο χρόνιων πασχόντων, είτε κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης, είτε είναι παιδικές μέριμνες. Ο εκσυγχρονισμός των κτιριακών εγκαταστάσεων είναι μεγάλος και αυτό οφείλεται στην Περιφέρεια Κρήτης. Στις παιδικές μέριμνες φιλοξενούνται 90 παιδιά, και στα κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης 80 παιδιά, στη λίστα βρίσκονται 80, ενώ υποστηρικτική ενίσχυση δέχονται 80 οικογένειες».

Στην ξενάγηση των χώρων του ΚΚΠΠΚ συμμετείχαν επίσης ο Γιώργος Μαθιουδάκης, αναπληρωτής πρόεδρος ΚΚΠΠΚ, Καλλιόπη Βλαστού, ψυχολόγος ΠΑΑΠΑΗΚ (Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Ηρακλείου), Δέσποινα Λυγερούδη, κοινωνική λειτουργός ΠΑΑΠΑΗΚ και Γιάννης Σιτορέγκο, λογοθεραπευτής ΠΑΑΠΑΗΚ.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης (ΚΚΠΠΚ), το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στο Ηράκλειο, φιλοξενούνται 90 παιδιά στις παιδικές μέριμνες και 80 παιδιά στα Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης. Η Περιφέρεια Κρήτης έχει ενισχύσει οικονομικά την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου, ενώ ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι οι κοινωνικές δομές σε παγκρήτιο επίπεδο θα ενισχυθούν περαιτέρω και από την νέα Προγραμματική Περίοδο.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News