default-image

Χατζηστεφάνου: Η ματαίωση και προδοσία ελπίδων το 2015

Κρήτη
Χατζηστεφάνου: Η ματαίωση και προδοσία ελπίδων το 2015

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν είναι "πραξικόπημα", αλλά επιλογή-μονόδρομος του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι αλλαγές και πτώσεις κυβερνήσεων που δεν αποδέχονται το ασφυκτικό πλαίσιο του Διευθυντηρίου, ούτε η ανατροπή αποφάσεων από δημοψηφίσματα γίνεται τυχαία αλλά ως όρος επιβίωσης ενός συστήματος τα θεμέλια του οποίου τρίζουν μεν, αλλά αυτό αναζητά ήδη κυρίως μέσα από τη σοσιαλδημοκρατία την ανανέωση επιβολής του, μέσω της εξαέρωσης της κοινωνικής και λαϊκής οργής».

Αυτό τόνισε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο δημοσιογράφος-ερευνητής Άρης Χατζηστεφάνου, με αφορμή τη συγκρότηση και της νέας δουλειάς-ντοκιμαντέρ "This is not a coup".

Όπως είπε ο Άρης Χατζηστεφάνου, το 2015 ελπίδες λαών μέσω της ανάδειξης δυνάμεων που φάνηκε να αμφισβητούν το μονόδρομο της λιτότητας προδόθηκαν.

«Οι πρόσφατες εκλογές στην Ισπανία μπορεί να τερμάτισαν ένα ιστορικό δικομματισμό στη χώρα, όμως το Διευθυντήριο της Ε.Ε. εκτιμά ότι δυνάμεις που έχουν έναν σοσιαλδημοκρατικό χαρακτήρα μπορούν να είναι το αμορτισέρ επιβολής πιο σκληρών μέτρων και από δεξιές κυβερνήσεις, με φραστικές μόνο διαφοροποιήσεις σε κεντρικές αλλαγές», είπε.

Ο Άρης Χατζηστεφάνου συνέδεσε ακόμη τη σιδερόφραχτη Ευρώπη, όπου οι ελίτ παίζουν με ακροδεξιές λύσεις και οι λαοί απογοητευμένοι από φρασεολογία στο όνομα της Αριστεράς παγιδεύονται σε δήθεν αντισυστημικό λόγο τέτοιων λύσεων, με την έκρηξη των προσφυγικών ροών, την τρομοκρατία και τις ευθύνες των κυρίαρχων κύκλων στην Ευρώπη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News