Ειδήσεις

Ζητούν τέλος στην ανομία και κλείσιμο του πρατηρίου καυσίμων

«Δώστε τέλος στην ανομία» για την παράνομη λειτουργία πρατηρίου καυσίμων στη λεωφόρο Ικάρου, απέναντι από τη ΣΕΑΠ, που βρίσκεται σε δημοτικό ακίνητο.

Αυτό τόνισαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν στη Λότζια εκπρόσωποι από την παράταξη μηχανικών "Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης", από το Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Ηρακλείου, τα μέλη της δημοτικής κίνησης "Ενεργοί Πολίτες" αλλά και ο μηχανικός Μιχάλης Ασσαριωτάκης, δημότης του οποίου το σπίτι βρίσκεται δίπλα από το πρατήριο και ο οποίος έχει καταγγείλει εδώ και αρκετά χρόνια σημεία και τέρατα για τη σκανδαλώδη αυτή υπόθεση η οποία ξεκινά από το 2006.

Πρόκειται για μια υπόθεση που μυρίζει... μπαρούτι και που ξεπερνά σε φαντασία και πλοκή ακόμα και το καλύτερο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όπως περιέγραψαν οι αρμόδιοι φορείς, καθώς πρόκειται για ένα πρατήριο που λειτουργεί με παράνομη και επικίνδυνη κυκλοφοριακή σύνδεση και που, παρά τις αντιδράσεις, την πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ/ΤΑΚ και τις καταγγελίες που έχουν γίνει, η δημόσια διοίκηση και οι πολιτικοί προϊστάμενοί της αρνούνται πεισματικά να εφαρμόσουν το νόμο.

Πρόσφατα υπήρξε απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ζητά την οριστική ανάκληση της άδειας του πρατηρίου, διαπιστώνοντας σωρεία παραβάσεων του νόμου από πλευράς υπηρεσιών που προχώρησαν στην έκδοση της σχετικής άδειας, ακυρώνοντας με τον τρόπο αυτό την απόφαση της προσωρινής ανάκλησης που υπήρξε από υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ζητούν να εφαρμοστεί ο νόμος και η επίμαχη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκηση, δηλώνοντας ότι δε θα σιωπήσουν. Για το ζήτημα πάντως έχουν ενημερωθεί οι εισαγγελικές Αρχές, ενώ άμεσα θα ενημερώσουν την Εισαγγελία Αρείου Πάγου, τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος Ηρακλείου... καταλαβαίνουν ή δεν κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν;», ανέφεραν, τονίζοντας την ανάγκη να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες.

«Πέρα από το θέμα λειτουργίας μιας επιχείρησης είναι μείζον θέμα η λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, η διαχείριση της δημοτικής περιουσίας, η ισονομία και η διαφάνεια», επισήμαναν μεταξύ άλλων, ενώ ζητούν δειγματοληπτικό έλεγχο των αδειών πρατηρίων καυσίμων από ανεξάρτητη επιτροπή.

Η εισήγηση των "Ενεργών Πολιτών"

Στη σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου με το Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ηρακλείου, τους "Αυτόνομους Μηχανικούς Ανατολικής Κρήτης" (ΑΜΑΚ) και τον Ζ. Ασσαριωτάκη, η δημοτική παράταξη των "Ενεργών Πολιτών" έκανε την παρακάτω εισήγηση σε σχέση με την παράνομη λειτουργία πρατηρίου καυσίμων σε δημοτικό ακίνητο:

«Πρόκειται για πρατήριο καυσίμων που βρίσκεται σε δημοτικό ακίνητο και απασχολεί τη δημοσιότητα από το 2007.

Είναι προφανές ότι δε θα ήταν αντικείμενο μιας συνέντευξης Τύπου, με πρόσκληση μάλιστα απ' όλους αυτούς τους φορείς, η νομιμότητα λειτουργίας μιας επιχείρησης. Αποτελεί όμως μείζον θέμα η λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και των πολιτικών προϊσταμένων της, η διαχείριση της δημοτικής περιουσίας, η ισονομία και η διαφάνεια. Αυτά ακριβώς τα θέματα αναδεικνύονται στην υπόθεση αυτή.

Όλα ξεκίνησαν το 2005, όταν ο πρώην Δήμος Νέας Αλικαρνασσού και η ΔΕΠΑΝΑΛ αποφάσισαν να αξιοποιήσουν το δημοτικό ακίνητο έκτασης 15 περίπου στρ. στη θέση που ήταν εγκατεστημένο στο παρελθόν το αστικό ΚΤΕΛ.

Ιδιώτης μισθώνει τμήμα του ακινήτου με σκοπό την ίδρυση πρατηρίου καυσίμων, ενώ το ακίνητο δεν είχε τη δυνατότητα έγκρισης κυκλοφοριακής σύνδεσης. Ο Δ. Ν. Αλικαρνασσού, επί δημαρχίας κ. Σισαμάκη, αποφάσισε, χωρίς να έχει καμία υποχρέωση, να αποκόψει τμήμα του ακινήτου, να το ονομάσει χωρίς καμία έγκριση "δημοτική οδό" και πάνω σ' αυτό να βασιστεί η παράνομη κυκλοφοριακή σύνδεση του ακινήτου και των εγκαταστάσεων που φιλοξενεί.

Δηλαδή, ο Δήμος παραχώρησε ένα περίπου στρ., χωρίς να λύνει νόμιμα την κυκλοφοριακή σύνδεση του ακινήτου του. Αυτό δείχνει ή ανεπάρκεια ή δόλο.

Ενδιαφέρουσα είναι όμως η συνέχεια της ιστορίας, με το Δήμο να πωλεί το Μάρτιο του 2008 το υπόλοιπο τμήμα του ακινήτου, μαζί με 1,2 στρ. περίπου που είχε ήδη ενοικιάσει, καθώς και το μεγαλύτερο τμήμα της "δημοτικής οδού". Το συμβόλαιο της αγοροπωλησίας υπέγραψε η κ. Αρχοντάκη (σημερινή υπεύθυνη της Δημοτικής Περιουσίας του Δ. Ηρακλείου) και εκκρεμεί από τη 12-10-2015 η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δ. Ηρακλείου για τη νομιμότητα της κατάτμησης.

Η πώληση αυτή δημιούργησε τα εξής προβλήματα:

- Απαξιώθηκε το εναπομένων τμήμα γιατί μετατράπηκε σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο

- η πώληση τμήματος που είχε ήδη μισθωθεί έχει εγείρει αγωγές για αποζημίωση και εξώδικα στη ΔΕΠΑΝΑΛ και το Δ. Ηρακλείου, τόσο από το μισθωτή όσο και από τον αγοραστή και

- οι δεξαμενές καυσίμων του πρατηρίου βρέθηκαν πλέον σε άλλο οικόπεδο, χωρίς να έχει παραχωρηθεί η χρήση τους.

Το Σεπτέμβριο του 2008 παραδόθηκε η πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ/ΤΑΚ, μετά από αίτημα που είχε υποβάλει ο Σύνδεσμος Βενζινοπωλών Ηρακλείου, η οποία καταλήγει στο βασικό συμπέρασμα ότι "στη συγκεκριμένη θέση δεν υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης άδειας ίδρυσης πρατηρίου".

Τίποτα όμως δε φαίνεται να ενοχλεί τη διοίκηση (Δήμο και Νομαρχία), αφού η Δ/νση Μεταφορών χορηγεί την πρώτη άδεια λειτουργίας του πρατηρίου δυο μήνες μετά την πραγματογνωμοσύνη.

Η δε ΔΕΠΑΝΑΛ αλλοιώνει τον όρο της δημοπρασίας με τον οποίο απαγορευόταν ρητά η υπεκμίσθωση του ακινήτου και τροποποιεί το συμφωνητικό μίσθωσης. Ο μισθωτής εκμισθώνει το πρατήριο κατά σειρά στη ΒΡ Hellas και τις εταιρείες "Ελληνικά Καύσιμα" και ΕΚΟ ΚΑΛΥΨΩ, ενώ ταυτόχρονα δέχεται να μειώσει στο μισό το μίσθιο για δυο περίπου χρόνια.

Από τη μεριά τους, οι εταιρείες καυσίμων και οι διαχειριστές τους γνώριζαν πολύ καλά τα προβλήματα νομιμότητας, αλλά συνεχίζουν τη λειτουργία του πρατηρίου και μ' αυτή την έννοια είναι συμμέτοχοι.

Η Δ/νση Μεταφορών, αφού έχει αγνοήσει την πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ/ΤΑΚ, δεν απάντησε και σε άλλα δυο πρόσφατα αιτήματα ανάκλησης (12/2014 & 06/2015) που τεκμηρίωναν τους λόγους ανάκλησης. Και στα δυο αιτήματα δόθηκε η ίδια απάντηση σε 48 ημέρες από την αίτηση: "…τα αναφερόμενα διερευνώνται…". Σε αντιδιαστολή, ο χρόνος για τη χορήγηση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας ήταν υποπολλαπλάσιος.

Ας έρθουμε όμως στην ουσία της νομιμότητας της κυκλοφοριακής σύνδεσης. Μια παράνομη σύνδεση δεν αφορά τυπικά στοιχεία γεωμετρικών χαρακτηριστικών, αλλά δημιουργεί θέματα ασφάλειας της συγκοινωνίας, όπως συμβαίνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση, δηλαδή αποτελεί θέμα δημοσίου συμφέροντος. Αυτό εξάλλου επεσήμανε και η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης, τον Ιούλιο του 2015, σε πόρισμά της που καταλήγει ότι "προκαλείται διατάραξη της ασφάλειας της συγκοινωνίας".

Έτσι, καταλήξαμε στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας από τη Δ/νση Μεταφορών και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη κ. Κουκιαδάκη. Βέβαια, αν και η διαδικασία ακρόασης που προβλέπει η νομοθεσία ολοκληρώθηκε τη 10η/08/15, η απόφαση εκδόθηκε 40 περίπου μέρες αργότερα. Μια ανάκληση προσωρινή γιατί "...έπαυσαν να τηρούνται οι όροι και προϋποθέσεις που χορηγήθηκε η άδεια λειτουργίας..." λες και υπήρξαν ποτέ.

Αυτή η απόφαση θα οδηγούσε πιθανά, με μια προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, στη συνέχιση λειτουργίας του πρατηρίου έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση.

Ευτυχώς όμως, η Αποκεντρωμένη Δ.Κ. πρόσφατα ακύρωσε την απόφαση προσωρινής ανάκλησης και ζήτησε την οριστική ανάκλησή της. Περιμένουμε δε την άμεση εφαρμογή της.

Παράλληλα και εντελώς συμπτωματικά, η Δ/νση Πολεοδομίας Ηρακλείου (μετά από καταγγελίες του μισθωτή) με τη συνεργασία του Τμήματος Δημοτικής Περιουσίας στοχοποιεί τον καταγγέλλοντα, αμφισβητεί την ιδιοκτησία του και οδηγεί την υπόθεση στην κατεύθυνση της διοικητικής αποβολής.

Απειλεί δε να κλείσει την πόρτα του με περίφραξη, το θέμα συζητείται και στο Δ.Σ. της ΔΕΠΑΝΑΛ και μετά από παρέμβαση του κ. Λυγερού δεν υπήρξε συνέχεια.

Επίσης, έχει προταθεί επανειλημμένα η "ανταλλαγή" της λειτουργίας του πρατηρίου με τίτλο ιδιοκτησίας για το ακίνητό του.

Συνοψίζοντας, πρόκειται για ένα πρατήριο:

• Που εγκαταστάθηκε σε θέση που δεν ήταν δυνατή η έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης

• Που λειτουργεί με παράνομη και κυρίως επικίνδυνη κυκλοφοριακή σύνδεση, με τις δεξαμενές καυσίμων σε άλλο οικόπεδο και χωρίς να τηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας από τη γειτονική κατοικία

• Που, παρά τις αντιδράσεις, την πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ/ΤΑΚ και τις καταγγελίες που έχουν γίνει, η δημόσια διοίκηση και οι πολιτικοί προϊστάμενοί της αρνούνται πεισματικά να εφαρμόσουν το νόμο.

Εύλογα γεννάται το ερώτημα: Γιατί όλα αυτά; Τι έχει αυτό το πρατήριο;

Επίσης, εύλογα συμπεραίνει κανείς ότι είναι προτιμότερη η σιωπή…

Επειδή όμως εμείς ούτε είχαμε ούτε έχουμε πρόθεση να σιωπήσουμε, δηλώνουμε ότι έχουν ενημερωθεί οι εισαγγελικές Αρχές και σκοπεύουμε άμεσα να ενημερώσουμε τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης και το υπουργείο δικαιοσύνης.

Τέλος, ζητάμε:

- Την άμεση εφαρμογή της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου.

- Το δειγματοληπτικό έλεγχο των αδειών πρατηρίων καυσίμων (κυκλοφοριακή σύνδεση, οικοδομική άδεια, άδεια ίδρυσης και λειτουργίας) από ανεξάρτητη επιτροπή που θα διασφαλίζει την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα των ελέγχων, ξεκινώντας απ' αυτές που συμμετέχουν οι εμπλεκόμενοι (εταιρεία καυσίμων, διαχειριστές και μηχανικοί).

- Την ανάρτηση στη Διαύγεια όλων των αποφάσεων των Δ/νσεων Μεταφορών της Περιφέρειας Κρήτης, όπως γίνεται με την Π.Ε. Χανίων».

Τι δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Ευρ. Κουκιαδάκης

Με αφορμή την πρόσκληση για κοινή συνέντευξη της δημοτικής κίνησης "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες", του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ηρακλείου και της παράταξης μηχανικών "Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης" με θέμα την παράνομη λειτουργία πρατηρίου καυσίμων σε δημοτικό ακίνητο στη λ. Ικάρου και τα ερωτήματα που αφορούν τη Δ/νση Συγκοινωνιών της Π.Ε. Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου έκανε δήλωση για το θέμα, επιθυμώντας να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν δημόσια και αφορούν την Περιφέρεια Κρήτης και τις υπηρεσίες της.

Σύμφωνα με τη δήλωση του αντιπεριφερειάρχη, «η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το πρατήριο αυτό ζήτησε με τις υπό χρον. 4-6-13, 24-2-14 και 4-12-14 αιτήσεις της την έκδοση νέας άδειας λειτουργίας η οποία δεν εκδόθηκε μέχρι σήμερα γιατί πριν υπογράψω τη σχετική απόφαση κατά τον έλεγχο και την αξιολόγηση των εγγράφων του φακέλου προβληματίστηκα για τη νομιμότητα της κυκλοφοριακής συνδέσεως, η οποία είχε εκδοθεί από την τεχνική υπηρεσία του άλλοτε Δήμου Ν. Αλικαρνασσού και όχι της Περιφέρειας Κρήτης, όπως τουλάχιστον υπέθετα, χωρίς όμως να είμαι βέβαιος γι' αυτό. Έτσι, εκτός του ότι πραγματοποίησα αλλεπάλληλες συσκέψεις για το θέμα με τις συναρμόδιες υπηρεσίες (Δήμο, Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας, Δ/νση Συγκοινωνιών Π.Ε. Ηρακλείου), όπου έθεσα τον προβληματισμό μου, κατά τη διάρκεια δε της τελευταίας συσκέψεως συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες ότι αρμόδια για τη χορήγηση της κυκλοφοριακής συνδέσεως ήταν η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας, γι' αυτό και αρνήθηκα εντέλει την έκδοση νέας άδειας, παρά την αντίθετη αρχική εισήγηση της αρμόδιας Διευθύνσεως της Π.Ε. Ηρακλείου.

Τότε, για πρώτη φορά ετέθη θέμα ανακλήσεως ή μη της υφιστάμενης 30.612/28-7-2011 αδείας λειτουργίας, η οποία είχε χορηγηθεί από τον τότε διευθυντή της Δ/νσεως Συγκοινωνιών της Π.Ε. Ηρακλείου. Για το λόγο αυτό ζήτησα τον επανέλεγχο όλων των δικαιολογητικών του φακέλου αλλά και τη διερεύνηση της δυνατότητας χορηγήσεως ή μη κυκλοφοριακής συνδέσεως από την αρμόδια τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας, η οποία διαπίστωσε, ύστερα και από την αυτοψία που πραγματοποίησε, ότι δε συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις χορηγήσεως κυκλοφοριακής συνδέσεως.

Μετά τη διαπίστωση αυτή και την υπ' αριθ. πρωτ. 92071/24-7-2015 γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας με την 21308/13/23-9-2015 απόφασή μου, ανακάλεσα προσωρινά την 30612/2011 απόφαση του τότε προϊστάμενου της Δ/νσεως Συγκοινωνιών της Π.Ε. Ηρακλείου για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Κατά της παραπάνω αποφάσεώς μου η ενδιαφερόμενη εταιρεία άσκησε προσφυγή ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου και αίτηση αναστολής εκτελέσεως της αποφάσεώς μου, με αίτημα προσωρινής διατάξεως καθώς και όμοια προσφυγή ενώπιον του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοικήσεως της Περιφέρειας Κρήτης.  

Η πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου με την 152/8-10-2015 προσωρινή διαταγή (απόφαση) ανέστειλε την εκτέλεση της αποφάσεώς μου μέχρι την έκδοση αποφάσεως επί της υπό χρον. 5-10-2015 αιτήσεως αναστολής, η οποία δεν έχει εκδικασθεί ακόμα. Δηλ. μέχρι την έκδοση αποφάσεως ισχύει η προσωρινή (απόφαση) διαταγή του Δικαστηρίου και η Δ/νση Συγκοινωνιών δεν μπορεί να κλείσει (να σφραγίσει) το πρατήριο αυτό.

Αντιθέτως, ο γεν. γραμ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με την 12.073/27-11-2015 απόφαση των απέρριψε την προσφυγή της εταιρείας, πλην όμως η απόφαση αυτή δεν αίρει τις συνέπειες της παραπάνω προσωρινής διαταγής, η οποία διατηρεί την ισχύ της.

Τέλος, ο ίδιος με νεότερη απόφασή του (με αρ. 13869/16-12-2015), χωρίς να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφασή του, δέχτηκε την προσφυγή του θιγόμενου ιδιοκτήτη όμορου με το πρατήριο ακινήτου και ακύρωσε την απόφασή μου, κρίνοντας ότι αντί της προσωρινής ανακλήσεως έπρεπε να ανακληθεί οριστικά η άδεια λειτουργίας του πρατηρίου.

Μετά την εξέλιξη αυτή και τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω των αντιφάσεων αυτών, ζήτησα από την Δ/νση Συγκοινωνιών της Π.Ε. Ηρακλείου και τη Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας να εισηγηθούν άμεσα την έκδοση ή μη νέας αποφάσεως συμμόρφωσης με την ακυρωτική απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η νομιμότητα της οποίας θα κριθεί εντέλει από τη δικαιοσύνη, στην οποία οφείλουμε σεβασμό και εμπιστοσύνη άπαντες.

Για την πληρότητα της απάντησής μου όμως, οφείλω να διευκρινίσω ακόμα τα εξής:

Α. Η ανάκληση των παράνομων ατομικών διοικητικών πράξεων γίνεται ελεύθερα από τη διοίκηση (Σ.Τ.Ε. 4026/2008) ακόμη και αν έχουν δημιουργηθεί δικαιώματα των διοικουμένων, εφόσον πραγματοποιηθεί εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος από την έκδοση της πράξης, ο εύλογος δε χρόνος δεν μπορεί σύμφωνα με το άρθρο μόνο παρ. 1 του Α.Ν. 261/1968, να είναι μικρότερος της πενταετίας.

Β. Η άδεια ίδρυσης του παραπάνω πρατηρίου υγρών καυσίμων χορηγήθηκε με την 43228/19-10-2006 απόφαση του προϊσταμένου της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου και η αρχική άδεια λειτουργίας αόριστης διάρκειας με την 55024/13-11-2008 απόφαση του προϊσταμένου της ίδιας Δ/νσης, έτσι κρίσιμο αναπάντητο με βεβαιότητα ερώτημα για την νόμιμη ανάκληση της αδείας λειτουργίας, παραμένει ο χρόνος έναρξης της πενταετίας, γι' αυτό, ανεξάρτητα από την προσωπική μου άποψη, σεβόμενος τα δικαιώματα των διοικουμένων, οφείλω να αναμένω την τεκμηριωμένη άποψη της νομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας.

Αν και από την απλή ανάγνωση των δύο πρώτων ερωτημάτων, αντιφατικών και αλληλοαναιρούμενων μεταξύ τους, που με αφορούν, προκύπτει ότι αυτός ή αυτοί που τα διατύπωσαν γνωρίζουν την αλήθεια και παρά ταύτα επιχειρούν εν γνώσει τους να με ταυτίσουν με πράξεις ή παραλείψεις που δε με αγγίζουν, να θίξουν την υπόληψή μου, οφείλω να επαναλάβω τα συκοφαντικά ερωτήματα και να συνοψίσω τις απαντήσεις, για να μην υπάρχει άλλοθι σε όποιον θελήσει να συνεχίσει με υπονοούμενα την κατασυκοφάντησή μου.

Τα ερωτήματα: "Γιατί υπηρεσιακοί παράγοντες και πολιτικοί προϊστάμενοι του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης με τις ενέργειές τους διατηρούν σε λειτουργία το παράνομο πρατήριο; Γιατί η Δ/νση Μεταφορών και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης καθυστέρησαν να υπογράψουν την απόφαση προσωρινής ανάκλησης άδειας λειτουργίας του πρατηρίου;".

Οι απαντήσεις: Το δεύτερο ερώτημα εμπεριέχει την απάντηση στο πρώτο, δηλ. ότι ανακάλεσα την παράνομη άδεια του πρατηρίου, το οποίο λειτουργεί με προσωρινή δικαστική απόφαση, την 152/2015 προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αιτήσεως αναστολής της αποφάσεώς μου, την οποία γνωρίζει ο υπογράφων την πρόσκληση της "κοινής συνέντευξης" και η επικεφαλής της παράταξης "Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης", την οποία ενημέρωσα προφορικά (τηλεφωνικά), αμέσως μετά την έκδοσή της, με αφορμή ανακοίνωση της παραπάνω παράταξης, όπου διατυπωνόταν ανάλογες με τα ερωτήματα απόψεις.

Ως προς το δεύτερο ερώτημα, η ανάκληση της άδειας μιας επιχειρήσεως χωρίς τη σοβαρή αξιολόγηση των δεδομένων, χωρίς την τήρηση των προβλεπόμενων από το Σύνταγμα, το νόμο και τη σύμβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαδικασιών, είναι ασύμβατη με την πρακτική της Περιφέρειας Κρήτης και την προσωπική μου διαδρομή.

Μετά τις διευκρινίσεις αυτές ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω, κανείς δε δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι δε γνώριζε.

Επισυνάπτω μόνο το φωτοαντίγραφο της 152/2015 προσωρινής διαταγής του Δικαστηρίου, γιατί τα υπόλοιπα έγγραφα, εκτός του ότι είναι πολυσέλιδα είναι δημοσιευμένα στη "Διαύγεια"».

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής από την πλευρά του Δήμου Ηρακλείου τηρείται σιγή ιχθύος.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια