default-image

Εθνική αντιπολίτευση, όχι απλά διεύρυνση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Κρήτη
Εθνική αντιπολίτευση, όχι απλά διεύρυνση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εκλογή στο δεύτερο γύρο αρχηγού στη Ν.Δ. είναι μία εντελώς διαφορετική διαδικασία από τον πρώτο γύρο, ανοικτή σε κάθε αποτέλεσμα, αλλά αυτός που ουσιαστικά καλείται να κάνει τη μεγάλη ανατροπή είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας "Δημοκρατία" Μανώλης Κοττάκης.

«Το κρίσιμο είναι», συμπλήρωσε, «να αποφασίσει η βάση του κόμματος αν η διεύρυνση προς τον κεντρώο χώρο και τα φιλελεύθερα στοιχεία δίνουν αέρα πλειοψηφίας στη Ν.Δ. ή αν η προσέγγιση λαϊκών στρωμάτων και με πατριωτικά στοιχεία σε όλους τους χώρους, μέσα από μία ιδεολογική προσέγγιση κεντροδεξιάς με ευρωπαϊκή φυσιογνωμία αλλά και πολλά αστεράκια σκεπτικισμού για την Ευρώπη του σήμερα, είναι το κλειδί διαμόρφωσης μίας πλειοψηφίας στο λαό».

Ο Μανώλης Κοττάκης θεωρεί ότι η καραμανλική πτέρυγα με τέτοιους όρους πρέπει να προσεγγίσει το δεύτερο γύρο και όχι με χαρακτηριστικά προσωπολατρίας, ενώ και η πλευρά Κυριάκου Μητσοτάκη θα πρέπει να πείσει ότι δεν απευθύνεται μόνο στα αστικά στρώματα της κοινωνίας που από μόνα τους δεν αρκούν για τη συγκρότηση μίας εθνικής αντιπολίτευσης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News