default-image

Στάση εργασίας και κινητοποιήσεις για τους 5μηνίτες

Κρήτη
Στάση εργασίας και κινητοποιήσεις για τους 5μηνίτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. για αύριο Τετάρτη 23/12 αλλά και δυναμικές κινητοποιήσεις προετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στα 5μηνα του νομού Ηρακλείου, σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα που έχουν συστήσει, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά καθώς και επίδομα ανεργίας για όλους όσοι δουλεύουν στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.

Τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα 5μηνα της Κοινωφελούς στηρίζουν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου αλλά και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, που καλούν όλους να συμμετέχουν στον αγώνα τους.

Οι εργαζόμενοι στα 5μηνα καλούν σε κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ για τη διεκδίκηση του επιδόματος ανεργίας στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης και αμέσως μετά παρέμβαση στο ΙΚΑ «για τη σφράγιση των βιβλιαρίων μας», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά στο κάλεσμα προς τους συναδέλφους τους.

Αναλυτικά, όπως αναφέρουν:

Όλο το προηγούμενο διάστημα δόθηκε μάχη κόντρα στη συγκυβέρνηση, τον ΟΑΕΔ και τις δημοτικές Αρχές που βολεύονται με τις εργασιακές σχέσεις γαλέρας, καταφέρνοντας την κατάκτηση ορισμένων βασικών δικαιωμάτων.

Σήμερα φτάνοντας στο τέλος του 5μήνου (για τους εργαζόμενους στους Δήμους) απαιτείται να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για να έχουμε σταθερή δουλειά και μια ζωή με αξιοπρέπεια. Η ηττοπάθεια ότι οι αγώνες μας πάνε χαμένοι και το ότι "τίποτα δε γίνεται" πρέπει να σπάσει από εμάς τους ίδιους στην πράξη. Δεν ξεχνάμε πως ό,τι παίρνουν πίσω σήμερα κομμάτι-κομμάτι, οι εργαζόμενοι τα είχαν κερδίσει με αγώνες και θυσίες.

Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά και για μισθούς που δε θα κατεβαίνουν κάτω από τα 751 ευρώ.

Καλούμε τα Σωματεία και συνολικά τους εργαζόμενους να πάρουν θέση και να στηρίξουν τον αγώνα μας καθώς τα προγράμματα αυτά της φτώχειας ήρθαν για να μείνουν και είναι όχημα για την κατάργηση δικαιωμάτων, για το κατέβασμα του λεγόμενου μισθολογικού κόστους. Με αυτά τα προγράμματα της φτηνής και ευέλικτης εργασίας η συγκυβέρνηση, η πλειοψηφία των Δήμων και ο ΟΑΕΔ εφαρμόζουν πιστά τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του κεφαλαίου, φέρνουν εργασιακές σχέσεις γαλέρας, ανοίγουν το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών του Δήμου και συνολικά όλων των υπηρεσιών.

Από το 2009 στους Δήμους δε γίνεται καμία πρόσληψη προσωπικού πλήρους απασχόλησης. Να σε τι χρησιμεύουν αυτά τα προγράμματα. Ανακύκλωση και εκμετάλλευση των ανέργων, διαλύοντας τα όποια εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει.

Φτάνει πια η κοροϊδία, θέλουμε δουλειά με δικαιώματα!

Απαιτούμε να μη φύγει κανένας συνάδελφος, όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά!

Είτε είμαστε εργαζόμενοι στους Δήμους και την Περιφέρεια είτε σε υπηρεσίες υπουργείων, να δώσουμε ηχηρή απάντηση σε όσους μας θέλουν ανακυκλώσιμους εργαζόμενους β' κατηγορίας και χαμηλών απαιτήσεων. Μας πετάνε πάλι στο δρόμο της ανεργίας χωρίς να δικαιούμαστε ούτε το επίδομα ανεργίας, ενώ πολλοί από εμάς παραμένουμε και μετά την πρόσληψή μας για πολύ καιρό ανασφάλιστοι, χωρίς να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο βασικό δικαίωμα της δωρεάν υγείας, δηλαδή στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Όλοι και όλες την Τετάρτη να απαιτήσουμε άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων! Με το τέλος του προγράμματος και μέχρι να βρούμε δουλειά να λαμβάνουμε επίδομα ανεργίας, όλο το διάστημα της ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την πρώτη ημέρα για όλους τους εργαζόμενους στα 5μηνα!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, κάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωσή του. Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους, να μη μείνει 5μηνίτης που να μην είναι στην κινητοποίησή μας στον ΟΑΕΔ και στο ΙΚΑ το πρωί της Τετάρτης.

Όλοι στο δρόμο του αγώνα. Τίποτα δε μας χαρίστηκε. Όλα κατακτήθηκαν.

?Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

?Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών.

?Κανένας εργαζόμενος να μην έχει μισθό κάτω από τα 751 €.

?Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

?Ασφάλιση από την πρώτη μέρα.

Όλοι και όλες στη στάση εργασίας την Τετάρτη 23/12/2015 από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Κινητοποίηση στις 10:30 στον ΟΑΕΔ για τη διεκδίκηση του επιδόματος ανεργίας.

Αμέσως μετά παρέμβαση στο ΙΚΑ για τη σφράγιση των βιβλιαρίων μας».

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στα Κοινωφελή Προγράμματα Εργασίας (5μηνα) στους Δήμους του νομού Ηρακλείου, οι οποίοι προκηρύσσουν 4ωρη στάση εργασίας στις 23/12/2015 και ώρες από 10:00 έως 14:00.

Με ανακοίνωσή του το ΕΚΗ αναφέρει τα εξής:

«Τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων στα πεντάμηνα είναι τα παρακάτω:

1. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

2. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών.

3. Κανένας εργαζόμενος να μην έχει μισθό κάτω από τα 751,00 ευρώ.

4. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε ίσα δικαιώματα στην εργασία, δεν υποχωρούμε δε συμβιβαζόμαστε με τα προγράμματα φτώχειας που αποτελούν "ασπιρίνη" στη μάστιγα της ανεργίας.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΕΚΗ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News