Ειδήσεις

Ανακύκλωση: Κρίσιμες συναντήσεις για τους 42 απολυμένους

Κρίσιμες συναντήσεις, οι οποίες ενδεχομένως να ξεκαθαρίσουν το τι μέλλει γενέσθαι με τους 42 απολυμένους εργαζόμενους από το Εργοστάσιο Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο, αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο σε Ηράκλειο και Αθήνα.

Ειδικότερα, σήμερα στη 1 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί συνάντηση στη Λότζια, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Δήμου Ηρακλείου, της εργοδοσίας, καθώς και των ίδιων των απολυμένων. Εξάλλου, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωση που εξέδωσε η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Ανακύκλωσης της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, αύριο Τετάρτη εκπρόσωποι της Ένωσης και των απολυμένων θα συναντηθούν και με εκπροσώπους της ΚΕΘΕ στην πρωτεύουσα.

«Ελπίζουμε, σε συνδυασμό με τη συνάντηση της Τρίτης, να δοθεί μια οριστική λύση», λέγεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι αύριο στις 7 το απόγευμα θα λάβει χώρα σύσκεψη ανάμεσα στα σωματεία και τους φορείς που έχουν σταθεί αλληλέγγυοι στον αγώνα των απολυμένων του Εργοστασίου από τις αρχές του περασμένου Νοέμβρη. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημάνουμε ότι οι εργαζόμενοι καυτηριάζουν τόσο τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., όσο και τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου, οι οποίοι - όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά - «δεν έχουν βγάλει άχνα για το θέμα των εργαζομένων της Ανακύκλωσης δυο μήνες τώρα».

«Την Τρίτη στις 13:00, στο Δήμο Ηρακλείου, μετά από τεράστιες προσπάθειες από μέρους μας, με εκτενείς συναντήσεις και πίεση για το αυτονόητο στους τοπικούς φορείς και Δήμους, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο της ανακύκλωσης. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι την κύρια ευθύνη για να λυθεί το πρόβλημα την έχει η ίδια η εταιρεία που κοροϊδεύει ένα ολόκληρο νομό με τις πλάτες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., αλλά και τους τοπικούς τους βουλευτές, που δεν έχουν βγάλει άχνα 2 μήνες τώρα. Περιμένουμε να δούμε αν η συγκεκριμένη εργοδοσία κρατήσει για άλλη μια φορά την ίδια στάση αντιμετώπισής μας σαν σκουπίδια ή κάνει πίσω και δεχτεί το αυτονόητο, την πρόσληψή μας στο εργοστάσιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Σχόλια