Ειδήσεις

Δυσφορία για τις εξαγγελίες Ν. Φίλη χωρίς διάλογο

Δυσφορία και αρνητικά σχόλια στην εκπαιδευτική κοινότητα για τις εξαγγελίες της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας περί μετατροπής όλων των δημοτικών σχολείων της χώρας σε ολοήμερα την επόμενη χρονιά, όταν φέτος τα κενά παραμένουν στα 3.000.

Δυσφορία και από τις εξαγγελίες της αναπληρώτριας υπουργού Σίας Αναγνωστοπούλου που εκδήλωσε την πρόθεσή της να αλλάξουν τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας χωρίς τη χρήση εθνόμετρου.

«Πλούσιο το έργο της κυβέρνησης στις εξαγγελίες», αλλά ο υπουργός έπρεπε πρώτα να καλύψει τα κενά στα ολοήμερα που φτάνουν σε όλη την Ελλάδα τα 3.000 σύμφωνα με τα στοιχεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, ήταν το σχόλιο του Μανόλη Μπελαδάκη.

Καταπέλτης ο ίδιος και για τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού και να μετατραπούν σε γνωμοδοτικά τα συμβούλια στα ΑΕΙ. Ο πρόεδρος του Συλλόγου "Νίκος Καζαντζάκης" είπε ότι ανοίγει χωρίς διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα ένα θέμα με προχειρότητα, ανευθυνότητα και επιπολαιότητα.

«Χορτάσαμε από δηλώσεις , εξαγγελίες και δεσμεύσεις. Ας λύσουν τα σημερινά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και μετά πάμε ένα βήμα παρακάτω», η θέση του Γιώργου Μακράκη, προέδρου του Συλλόγου "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος".

«Ριζικές αλλαγές απαιτούνται και το λέμε όλοι. Δε γίνονται όμως αλλαγές με πυροτεχνήματα και επικοινωνιακές εξαγγελίες», η θέση του ταμία της ΕΛΜΕ Λάζαρου Μάρκου.

Σχόλια