default-image

Το Γενάρη συνεχίζεται η δίκη για το θάνατο Κατσούλη

Κρήτη
Το Γενάρη συνεχίζεται η δίκη για το θάνατο Κατσούλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εν μέσω εντάσεων για ακόμη μια φορά συνεχίστηκε χθες Δευτέρα στη Νεάπολη η δίκη για το θάνατο του αδικοχαμένου φιλάθλου του Εθνικού Πειραιώς Κώστα Κατσούλη, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια επεισοδίων που είχαν σημειωθεί το Σεπτέμβριο του 2014 σε ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανάμεσα στην ομάδα του και τον Ηρόδοτο, στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου κατέθεσαν ως μάρτυρες του κατηγορητηρίου ο - τότε - πρόεδρος του Εθνικού, καθώς κι ένας φίλαθλος της πειραιώτικης ομάδας, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ημέρα στο γήπεδο. Αμφότεροι υποστήριξαν ότι η επίθεση που δέχτηκε ο Κατσούλης ήταν βίαιη.

Ειδικότερα, ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού ανέφερε ότι μπορεί να αναγνωρίσει με σιγουριά μόνο δύο άτομα, τα οποία πήγαν στην κερκίδα όπου φιλοξενούνταν οι φίλαθλοι της ομάδας του για να αρπάξουν τη σημαία που είχαν κρεμάσει οι τελευταίοι. Όπως ξεκαθάρισε, ωστόσο, δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν κάποιος από τους έξι κατηγορούμενους που κάθονται στο εδώλιο συμμετείχε στην επίθεση που δέχτηκε ο Κατσούλης.

Ο πρώην παράγοντας του Εθνικού είπε ακόμη ότι είναι σίγουρος ότι στον Ηρόδοτο και γενικότερα στη Νέα Αλικαρνασσό γνωρίζουν ποιοι ήταν αυτοί οι οποίοι επιτέθηκαν στον Κατσούλη, αλλά παρ' όλα αυτά τα "στόματα παραμένουν κλειστά". Εξάλλου, ανέφερε ότι αυτοί που επιτέθηκαν στον άτυχο οπαδό του Εθνικού ήταν περισσότεροι από τον αριθμό των ατόμων που είναι κατηγορούμενοι.

Ακόμη, ο πρώην πρόεδρος της πειραιώτικης ομάδας είπε ότι εκείνη την ημέρα βρίσκονταν στο γήπεδο του Ηροδότου μόνο δύο αστυνομικοί, παρά το ότι ο Εθνικός είχε αποστείλει στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. έγγραφο, στο οποίο ζητούσε τη λήψη ισχυρών μέτρων ασφαλείας για την αποφυγή επεισοδίων.

Καυτηρίασε, εξάλλου, την απόφαση του διαιτητή της μοιραίας αναμέτρησης να συνεχίσει κανονικά τη διεξαγωγή του αγώνα, παρά το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που βρισκόταν στις κερκίδες του γηπέδου είχε τραυματιστεί σοβαρά. Στο μεταξύ, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στο ακροατήριο τα όσα είπε ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού για τη φυσιοθεραπεύτρια του Ηροδότου, η οποία - σύμφωνα πάντα με τον ίδιο - όταν της ζητήθηκε να κρατήσει ψηλά με το χέρι της το κεφάλι του σοβαρά τραυματισμένου Κατσούλη, εκείνη χρησιμοποίησε το πόδι της.

Με τη σειρά του, ο φίλαθλος του Εθνικού, ο οποίος ήταν παρών στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού, εξέφρασε την πεποίθησή του για δύο από τα συνολικά έξι άτομα που κάθονται στο εδώλιο του Δικαστηρίου, ότι όντως συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον του Κώστα Κατσούλη.

Σημειώνεται, τέλος, ότι και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δικαστηρίου δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι αντεγκλήσεις ανάμεσα στους συνηγόρους της υπεράσπισης και της πολιτικής αγωγής. Μετά την εξέταση των δύο μαρτύρων, το Δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση, η οποία θα συνεχιστεί στις 19 Ιανουαρίου.

Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News