default-image

Απετράπη αυτοκτονία 28χρονου μέσω διαδικτύου

Ελλάδα
Απετράπη αυτοκτονία 28χρονου μέσω διαδικτύου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη μία αυτοκτονία, αυτήν τη φορά ενός 28χρονου άνδρα, που εκδηλώθηκε μέσω ιστοσελίδας διαδικτυακού στοιχήματος, απετράπη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Δίωξης ενημερώθηκε, μέσω της online διαδικασίας "CYBER ALERT", από το διαχειριστή ιστοσελίδας διαδικτυακών παιχνιδιών, ότι χρήστης της ιστοσελίδας ήθελε να αυτοκτονήσει.

Ακολούθησε, άμεσα, επικοινωνία με το διαχειριστή της επίμαχης ιστοσελίδας, παρασχέθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη και στη συνέχεια στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκαναν αστυνομική και ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα για τον εντοπισμό του ατόμου. Τελικά, προέκυψε η επίμαχη σύνδεση διαδικτύου και άμεσα ενημερώθηκε το οικείο αστυνομικό τμήμα για τον εντοπισμό του ατόμου.

Όπως προέκυψε, επρόκειτο για έναν 28χρονο άνδρα, του οποίου η σωματική ακεραιότητα διασφαλίστηκε άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 11188

• Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: [email protected]

• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News