Ειδήσεις

Α. Παπαγιαννίδης: Ανοιχτός ο δεύτερος γύρος στη Ν.Δ.

Την εκτίμηση ότι η εντυπωσιακή προσέλευση ψηφοφόρων στη Νέα Δημοκρατία, αν και μεγάλου ηλικιακά δείκτη, είναι σαφές μήνυμα για κεντροδεξιά κατεύθυνση και συναινετικές λύσεις, κάνει ο δημοσιογράφος και αναλυτής Αντώνης Παπαγιαννίδης μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη.

Ο κ. Παπαγιαννίδης σημειώνει ότι η μεγάλη ανατροπή έγινε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ότι η παρέμβαση του καραμανλικού στρατοπέδου επιβεβαίωσε τις «κληρονομικές σχέσεις στο κόμμα» που όμως το ενδεχόμενο αποχώρησης ενός μικρού τμήματος του κόμματος το αφήνουν ακόμη ανοιχτό.

Ο έγκυρος δημοσιογράφος και αναλυτής εκτίμησε ότι, παρά την καθαρή πρωτιά του Βαγγέλη Μειμαράκη, ο δεύτερος γύρος είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ικανός για δεύτερη μεγάλη ανατροπή.

Ισπανία: «Προς διαχειριστική κυβέρνηση»

Σχολιάζοντας τις εκλογές στην Ισπανία, ο κ. Παπαγιαννίδης τόνισε ότι ο δικομματισμός όπως τον γνωρίσαμε στην Ισπανία τελειώνει, ωστόσο εκτιμά ότι η προσφυγή εκ νέου στις κάλπες είναι το αδύνατο σενάριο, με πιθανότερο την κυβέρνηση διαχείρισης είτε με μία κεντρο-αριστερή αναιμική πλειοψηφία, είτε μεταξύ του Ραχόι και ενός τμήματος τουλάχιστον των σοσιαλιστών.

Σχόλια